WTA ljestvica: Martić popravila plasman, mlada Poljakinja ušla u Top 10

martić
Foto: fah

Plasmanom u polufinale jakog turnira u Rimu hrvatska tenisačica Petra Martić popravila je plasman na WTA ljestvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska tenisačica sada je 23. igračica svijeta, što je skok od dvije pozicije u odnosu na prošli tjedan. Donna Vekić ostala je na 36. poziciji, dok je Ana Konjuh napredovala pet mjesta i sada je 188. igračica svijeta.

Jana Fett nazadovala je osam mjesta, na 204. poziciju, a najveći napredak ostvarila je Tereza Mrdeža koja je popravila plasman za 21 mjesto i sada je 211. na WTA ljestvici.

Prva igračica svijeta i dalje je Australka Ashleigh Barty. Na drugom mjestu je Japanka Naomi Osaka, a treća je Rumunjka Simona Halep.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trijumfom u Rimu mlada poljska tenisačica Iga Swiatek prvi put u karijeri probila se u Top 10 igračica. Skočila je šest pozicija i sada je deveta igračica svijeta. Devetnaestogodišnja Poljakinja na deseto mjesto potisnula je Čehinju Karolinu Pliškovu koju je nadigrala u finalu Rima sa 6:0, 6:0, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.