WTA turnir Tokio: Wozniacki osvojila prvi trofej u 2016.

Foto: fah

Dankinja Caroline Wozniacki svoju je dobru formu u drugoj polovici sezone okrunila osvajanjem prvog trofeja u 2016. godini, a do njega je stigla na WTA turniru u Tokiju (nagradni fond 885.500 dolara), gdje je u finalu nadigrala domaću tenisačicu Naomi Osaku sa 7-5, 6-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mlada 18-godišnja japanska tenisačica po prvi se put našla u finalu i bolje je otvorila meč te breakom povela 4-3. Tada je Wozniacki zatražila liječničku pomoć i od sljedećih 11 gemova osvojila deset za prednost od jednog seta i vodstvo 5-0 u drugom. Osaka je uspjela spojiti tri gema, a Wozniacki je do trijumfa stigla kad je po drugi put servirala za pobjedu.

Wozniacki je tako osvojila svoj 24. naslov u karijeri, a prvi u 2016. godini. Bivši svjetski ‘broj 1’ tako je nastavila niz osvajanja barem jednog trofeja na WTA turnirima svake sezone, koji je započela 2008. godine. Za Wozniacki je ovo bilo treće finale na Toray Pan Pacific Openu, te drugi trijumf.

Naomi Osaka, koja živi u SAD-u, a rođena je u Japanu od oca Haićanina i majke Japanke. do prvog je finala stigla u svom najdražem gradu, ali će na prvi naslov još morati pričekati. Čekanje će vjerojatno biti kratkog vijeka s obzirom na njezin napredak koji je vidljiv i po usponu na WTA ljestvici, na kojoj je u odnosu na kraj 2015. godine napredovala za više od 150 mjesta i u ponedjeljak će se prvi put u karijeri naći u Top 50.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

WTA Tokio – finale:

Caroline Wozniacki (Dan) – Naomi Osaka (Jap) 7-5, 6-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.