(FOTO) WTA Finale: Karolina Pliškova nadjačala braniteljicu naslova Caroline Wozniacki

Foto: fah

Čehinja Karolina Pliškova u dva je seta sa 6-2, 6-4 svladala Dankinju Caroline Wozniacki u dvoboju 1. kola Bijele skupine na WTA Finalu, završnom turniru osam najboljih svjetskih tenisačica, koji je u nedjelju započeo u Singapuru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Bio je to njihov deseti međusobni dvoboj u kojem je 26-godišnja Čehinja stigla do četvrte pobjede. I prethodni meč su Wozniacki i Pliškova odigrale u Singapuru, u polufinalu prošlogodišnjeg WTA Finala, a tada je slavila Dankinja te dan poslije po prvi put u karijeri i osvojila vrijedan trofej.

Razliku između pobjednice i poražene napravile su iskorištene prilike za ‘break’. Obje su ih tenisačice imale po 10, no Wozniacki je ostala bez ‘breaka’, dok je Pliškova dvaput slomila servis suparnice u prvom te jednom u drugom setu.

U prvom meču današnjeg programa u Bijeloj skupini Ukrajinka Jelina Svitolina pobijedila je Čehinju Petru Kvitovu sa 6-3, 6-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mečevi 2. kola u Bijeloj skupini na rasporedu su u utorak, a u njima će igrati Svitolina protiv Pliškove te Wozniacki protiv Kvitove.

U ponedjeljak su na rasporedu dvoboji 1. kola u Crvenoj skupini, a sastaju se Japanka Naomi Osaka i Amerikanka Sloane Stephens te Njemica Angelique Kerber i Nizozemka Kiki Bertens. Prvi meč započinje u 13.30 sati po srednjoeuropskom vremenu.

WTA Finale, Bijela skupina – 1. kolo
Jelina Svitolina (Ukr/6) – Petra Kvitova (Češ/4) 6-3, 6-3
Karolina Pliškova (Češ/7) – Caroline Wozniacki (Dan/2) 6-2, 6-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljestvica
1. K. Pliškova (Češ) 1 1 0 2-0 12-6
1. J. Svitolina (Ukr) 1 1 0 2-0 12-6
3. C. Wozniacki (Dan) 1 0 1 0-2 6-12
3. P. Kvitova (Češ) 1 0 1 0-2 6-12

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.