Zagrebačka Mladost peta na Europskom klupskom ragbi prvenstvu

Foto: fah

Zagrebačka Mladost osvojila je peto mjesto na Europskom ragbi 7 klupskom prvenstvu koje je održano u Sankt Peterburgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladost je turnir otvorila s dva poraza i pobjedom u grupnoj fazi, što je bilo dovoljno za prolazak u četvrtfinale, no tamo ih je dočekao višestruki prvak Rusije i europski prvak Kuban, koji je bio preveliki zalogaj.

U razigravanju za poredak od petog do sedmog mjesta Mladost je pobijedila latvijsku Livoniu rezultatom 19-15, a u utakmici za 5. mjesto i moldavski White Wolves s visokih 26-7.

Kao i prošle godine prvenstvo je osvojio Kuba pobijedivši u finalu RC Genevu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ždrijeb nam nije išao na ruku, nažalost u grupi, ali i u prvoj utakmici razigravanja igrali smo protiv najbolje momčadi turnira. Sa ostalima smo kasnije bili ravnopravni, te zasluženo osvojili peto mjesto,” kazao je kapetan Denis Muhoberac dodavši: “Tijekom cijelog turnira atmosfera je bila sjajna. Siguran sam da nismo razočarali, već razveselili sve naše navijače i opravdali povjerenje svih koji su nam pomogli,” zaključio je kapetan.

Mladost je u Sankt Peterburg otputovala u sljedećem sastavu: Ilija Biškić, Marko Buljac, Ivan Šuta, Marko Bunić, Antonio Ivanković, Nik Jurišić, Jan Vlašić, Denis Muhoberac, Andrija Galić, Dario Oxenham, Fran Peršić i Luka Damjanić, a s obzirom da će dio ovih igrača igrati i za reprezentaciju Hrvatske na Europskom prvenstvu u Češkoj i Rumunjskoj u lipnju, ovo natjecanje dobar je uvod za nadolazeću ragbi 7 sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.