Zaslužena lekcija Barceloni: Zašto se na Anfieldu raduju pobjedi Bayerna, dok na Nou Campu tuguju?

epa08620916 Bayern goalkeeper Manuel Neuer lifts the trophy as the team celebrate winning the UEFA Champions League final between Paris Saint-Germain and Bayern Munich in Lisbon, Portugal, 23 August 2020. EPA/Manu Fernandez / POOL

Kako smo već pisali nogometaši Bayerna potvrdili su večeras u Lisabonu da su u ovom trenutku najbolja nogometna momčad u Europi, pobijedili su PSG 1:0 te su zasluženo osvojili Ligu prvaka. Naslovom prvaka Europe okitio se i jedan Hrvat, Ivan Perišić, koji je ušao u drugom dijelu dvadesetak minuta prije kraja te je svoj posao odradio vrlo korektno. Raduje forma Ivana Perišića s obzirom kako uskoro kreće i Liga nacija, Hrvatska igra protiv najjačih mogućih protivnika, prvaka Europe Portugala i prvaka svijeta Francuske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, vratimo se u Lisabon, naime, Bayernu je ovo šesti naslov prvaka Europe, od njih su uspješniji tek Real, koji ima nestvarnih 13 titula i Milan koji je sedam puta bio na europskom tronu. Bavarci su se izjednačili s Liverpoolom, koji je prvak Europe bio prošle godine.

Kad smo već kod Liverpoola pobjedi Bayerna radovali su se i na Anfieldu, s druge strane tuguju na Nou Campu. Naime, tome razlog je Philippe Coutinho koji ove sezone igra na posudbu u njemačkom klubu te je uspio postati prvak Europe. Zbog toga će katalonski klub morati platiti pet milijuna eura na račun Redsa, a zbog klauzule u ugovoru Brazilca. Bayern je preuzeo troškove za njegovu plaću, dok klauzule u ugovoru snosi samo Barcelona. Podcijenili su svog igrača, poslali ga na posudbu, a onda im je isti u četvrtfinalu zabio, da bi sada i platili za svog nogometaša drugom klubu. Dakle, tako je nogometaš kojeg su platili 160 milijuna eura osvojio Ligu prvaka na posudbi u drugom klubu, a Barcelona na račun Liverpoola mora uplatiti dodatnih pet milijuna eura. Zapravo zasluženo, škola se plaća, a Barcelona slupo plaća pogreške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.