Zašto gradonačelnik Splita Baldasar ne podržava hrvatsku reprezentaciju?!

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras dočekuje Italiju na praznom Poljudu u 20.45 sati. Zbog drakonske kazne od strane UEFA-e i njezine Disciplinske komisije, o čemu smo pisali danas ranije, Vatreni će se suprotstaviti Azzurima bez podrške s tribina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A na tribinama, tj. u svečanoj loži neće biti ni gradonačelnik Splita Ivo Baldasar, koji je, kako se čini okrenuo leđa HNS-u i reprezentaciji zbog nedavnih događaja vezanih uz organizaciju popularne Fan-zone.

S obzirom na to da će tribine Poljuda biti prazne, postojala je ideja da se u Splitu organizira Fan-zona, no na kraju do realizacije te ideje nije došlo, barem ne u Splitu. Klub navijača Hajduka, Torcida nije pristao ogranizirati takvo okupljanje, potvrdio je glasnogovornik Torcide Damir Gruić. Isto je rekao i tajnik udruge Naš Hajduk, dr. Ivan Rilov.

Baldasar nije okrenuo leđa HNS-u, nego i reprezentaciji koja je više od samog HNS-a!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Baldasar dobio je ponudu, kako on kaže, od jednog splitskog poduzetnika koji je bio spreman na organizaciju, a ovaj mu je obećao dati sve dozvole potrebne za organizaciju takvog javnog okupljanja. Kad su poslali upit HNS-u, gradonačelnik Splita kaže kako su dobili vrlo oštar odgovor.

“Mi smo taj prijedlog poslali Hrvatskom nogometnom savezu (HNS) na koji su nam odgovorili čudno, a zatim smo inzistirali na preciznom odgovoru i nakon toga oni su nam odrješito rekli da im ne pada na pamet fan zona” – rekao je Ivo Baldasar te dodao kako je HNS obećao pomoći u organizaciji fan-zone ranije, a sad to ne želi.

“Zbog toga sam odbio ići na utakmicu (Hrvatska-Italija) i s njima (HNS) dalje komunicirati jer mislim da to nema smisla” – kazao je Baldasar za Tportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako je već HNS zeznuo stvar, po tko zna koji put kad je u pitanju reprezentacija u Splitu, čemu gradonačelnikov revolt i protest u vidu neodlaska na utakmicu, gdje je trebao biti počasni gost?! Očito nije stvar samo u Fan-zoni, nego su problemi gradonačelnika Splita i HNS-a puno dublji. Da nije baš “nogometni tip”, Baldasar je pokazao u više navrata po pitanju odnosa prema splitskom velikanu, Hajduku, na čije utakmice također ne ide, jer – ne želi!

Osim toga, poznato je da članovi SDP-a ne vole baš ići na sportske priredbe, a pogotovo na utakmice nogometne reprezentacije. Primjer su nam dvojica “bivših”, Željko Jovanović, koji je ratovao s HNS-om i Ivo Josipović, koji je održavao lekcije Joeu Šimuniću o tome kako se “voli domovina”. Često im smetaju i transparenti “Zapamtite Vukovar”, ali znaju ostati slijepi na ogromni transparent u Beogradu, gdje je na srpskoj zastavi, na čirilici pisalo “Vukovar” – poruka je bila sasvim jasna. Tko je od njih reagirao? Nitko.

Što se tiče sad sporne Fan-zone, dopredsjednik HNS-a, Damir Vrbanović nekoliko puta je spomenuo kako će u Splitu biti organizirano gledanje utakmice, a na upit novinara tko će sve to financirati, odgovorio je tada: “Sve je riješeno!”. Izgleda da nije bilo ništa riješeno, ni s njihove strane, a pogotovo sa strane Grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posla oko organizacije Fan-zone uhvatio se klub navijača Uvijek vjerni, koji će Fan-zonu organizirati, ali u Zagrebu!

Prenosimo njihovo priopćenje:

“Službeni Klub navijača hrvatske nogometne reprezentacije Uvijek vjerni, poziva sve navijače na javno gledanje utakmice Hrvatska – Italija, u petak 12. lipnja na Trg bana J. Jelačića u Zagrebu!

Početak utakmice je u 20:45 sati, a centralna hrvatska FAN zona se otvara ranije nastupom banda Belfast Food zaduženog za vatreno zagrijavanje. Za ovaj spektakl Klub navijača je osigurao LED ekran veličine 45 kvadratnih metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klub navijača Uvijek vjerni potiče i promovira zdravu i pozitivnu navijačku kulturu, fair play na igralištu, na tribinama i javnim okupljanjima, te je apsolutno protiv rasizma, nasilja i bilo kakvog oblika devijantnog ponašanja. Navijajmo jako i pokažimo svijetu da je ova nevjerojatna drakonska kazna potpuno neprimjerena i da nas ništa ne može spriječiti u čuvanju I jačanju kulta hrvatske nogometne reprezentacije.

Dođite svi, uvjeti za igru i navijanje bit će idealni. Pokažimo svima kako se navija i tko su najbolji navijači!”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.