Zašto je Igor Štimac dao nespretnu izjavu o Lokomotivi i sudjelovanju tog kluba u kvalifikacijama za Ligu prvaka?

Foto: fah

Prošlo je manje od tjedana od nesretnog i nespretnog poraza Lokomotive u finalu Kupa Hrvatske od Rijeke (1:0). Iako je Lokomotiva imala više prilika Riječani su osvojili šesti kup. No, Lokomotiva je zato veliku utjehu našla u činjenici da je zahvaljujući atraktivnim igrama osvojila povijesno drugo mjesto u prvenstvu te da je izborila kvalifikacije za Ligu prvaka. U izravnom dvoboju u posljednjem prvenstvenom kolu za drugo mjesto Lokomotiva je na stadionu Gradski vrt pobijedila Osijek, koji je po mnogima momčad koja je u završnici sezone imala najmanje sreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, mnogi i dalje podcjenjuju snagu kluba, koji su donedavno neki mediji, neki portali, proglašavali filijalom Zdravka Mamića, neki tako smatraju kako Lokomotivi nije mjesto u kvalifikacijama za jedno takvo elitno natjecanje.

Podsjetimo, Lokomotiva će protivnika saznati na ždrijebu u ponedjeljak, a prvu će utakmicu igrati već 25. ili 26. kolovoza.

Činjenicu da je Lokomotiva izborila kvalifikacije za Ligu prvaka komentirao je i bivši hrvatski izbornik, jedna od legendi Hajduka, danas uspješni izbornik Indije, Igor Štimac, koji smatra da Lokomotiva ne bi trebala predstavljati hrvatski nogomet u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto?

“Čestitke Lokomotivi na izvrsnom uspjehu i treneru Tomiću koji je potvrdio svoje iznimne kvalitete s jednom mladom momčadi, perspektivnom. Meni je osobno žao što nije Osijek na njihovom mjestu. Ne zato što imam nešto protiv Lokomotive, nego jednostavno smatram da Lokomotiva kao klub po tradiciji i svemu ne bi trebao biti tu, na mjestu da predstavlja hrvatski nogomet. Bez navijača, bez one podrške koja je nužna u takvom natjecanju, a to Osijek u svakom slučaju ima”, rekao je u izjavi za Hrvatsku televiziju bivši hrvatski izbornik.

Naravno da je takva izjava, koju je Štimac očito nespretno dao, izazvala razočarenje u Lokomotivi, tim prije što je momčad s Kajzerice svoje uspjehe ostvarila na terenu, ništa joj nije poklonjeno, a ono što se osvoji na sportskom bojištu, na viteški, sportski način, trebalo bi biti jedino mjerilo. Barem za sportaše, budući da u Lokomotivi smatraju kako izjava Igora Štimca ne izgleda kao izjava jednog iskusnog i vrhunskog sportaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.