Zašto je Lionel Messi odbio potpisati doživotni ugovor s Barcelonom?

Foto: fah

Najbolji igrač Barcelone i po mnogima najbolji igrač svijeta svih vremena, Lionel Messi, odbio je produljiti ugovor s katalonskim klubom, koji je Argentincu ponudio doživotni ugovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto je Messi odbio Katalonce?

”Točno je, Barcelona mi je nudila doživotni ugovor, ali sam odbio jer se ne želim tako vezati. Želim igrati dobro i ostati ovdje cijeli život i možda je taj ugovor dobar s financijskog aspekta, ali ne razmišljam na taj način. Želim pružiti sve od sebe i osvajati još trofeja s Barcelonom”, kazao je argentinski nogometaš u svom obrazloženju te je na taj način ostavio prostora za spekulacije. Naime, i dalje postoji minimalna mogućnost da se ipak s Camp Noua preseli na neki drugi stadion i da zaigra za neki drugi klub. Iako, malo je vjerojatno da bi Barca tako nešto dopustila, ipak je Messi zaštitni znak katalonskog kluba i oni bi Argentincu ponudili gotovo sve što traži za ostanak. Messi nije Neymar koji je prvom prilikom ”zbrisao” za novcem, a onda se poželio vratiti i zasad u tome nije uspio.

Nije pokazao nepoštovanje prema Barci…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako neki smatraju kako je Messi odbijanjem Barcelone pokazao nepoštovanje prema klubu čiji je zaštitni znak to ne mora biti tako. Naime, nitko nikada u nogometnoj povijesti nije potpisao DOŽIVOTNI ugovor sa nekim sportskim klubom. Dakle, zašto bi to onda učinio Messi? Doživotno je relativno, naime, može biti jako dugo, ali i, nažalost, vrlo kratko.

Ako Messi želi ući u krug najvećih i najdugovječnijih velikana svjetskog nogometa, kao što su Maldini, Baresi, Gerrard, Giggs, Totti, Scholes…, niti jedan ugovor ne može promijeniti njegovu odluku. Ako ne krenut će svojim putem i opet biti zadovoljan karijerom. Jer Messi je ipak jedan od najvećih pa makar i danas prestao igrati nogomet i definitivno za sva vremena napustio svijet najpopularnijeg sporta. Uostalom, po mnogima najveći od najvećih, Diego Maradona, najbolji nogomet karijere igrao je do tridesete godine nakon čega je uslijedio pad, Messi je već sada stariji nekoliko godina od Diega kad je ovaj bio na vrhuncu karijere.

Kako piše portal 24 sata samo su četiri sportaša potpisala su doživotne ugovore i oni su sponzorskog karaktera. Trojica su stavila paraf na ugovor s NikeomMichael Jordan, LeBron James i Cristiano Ronaldo, dok je preostali Messi to učinio s Adidasom. Dakle, ne radi se o ugovorima sa sportskim kolektivima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Messiju ugovor s Barcelonom ističe 2021. godine na ljeto, a neki klubovi, kao što su PSG i posrnuli engleski div Manchester United, ali i Bayern i Manchester City, već u redu čekaju kako bi mu ponudili bogatstvo za potpis. No, takav je scenarij malo izgledan.

Lionel Messi ipak nije Cristiano Ronaldo, koji je svojim odlaskom iz Reala i prelaskom u Juventus na neki način zatresao nogometni svijet te razočarao navijače slavnog španjolskog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.