Zašto se zapravo Barcelona okrenula Daniju Olmu i je li najbolji igrač hrvatskog prvaka pričuvna opcija katalonskog diva?

Foto: fah

Najbolji, a onda i najskuplji, nogometaš Dinama, Dani Olmo, i dalje živi u neizvjesnosti kad je odlazak, odnosno ostanak, u Zagrebu u pitanju. Naime, Barcelona je i dalje zainteresirana za povratak mladog igrača i novopečenog reprezentativca u svoje redove, navodno samo je pitanje vremena, zimski, što je malo vjerojatno, ili ljetni prijelazni rok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mundo Deportivo tako otkriva razloge zašto se zapravo španjolski prvak okrenuo Olmu. Navodno je Barcelona odlučila angažirati Olma zato što im je pojačanje koje su prvotno željeli – preskupo. Da, i Barcelona ne može dovesti baš koga i kad poželi i oni imaju limt na potrošnju novaca kad su u pitanju transferi nogometaša.

Navodno je Barca bila ( I ostala? ) zainteresirana za 23-godišnjeg Fabiana Ruiza, koji je dvostruko skuplji od najboljeg igrača Dinama. Ruiz je ponikao u Betisu te je za istoimeni klub odigrao 59 utakmica prije nego li je u ljeto 2018. godine prešao na Apeninski poluotok, točnije, Napoli. Odšteta je iznosila 30 milijuna eura.  Ruiz je za Napoli odigrao 62 utakmice, zabio osam golova uz pet asistencija, ukratko, postao je standardni reprezentativac Španjolske, a na meti je najvećih španjolskih i europskih klubova, Reala te Barcelone.  Dakako, odšteta više neće biti 30 milijuna eura, naime, predsjednik jednog od najboljih talijanskih klubova, Aurelio De Laurentiis, za Ruiza traži između 70 i 80 milijuna eura, dok je spomenutom igraču u Napoliju odšteta 100 milijuna eura. Kako piše katalonski list Barceloni bi Ruiza prodali uz popust, dakle, između sedamdeset i osamdeset milijuna eura.

Drugim riječima, Dani Olmo je daleko jeftiniji od Fabiana Ruiza i nešto mlađi, a svojom je igrom već pokazao da je jedan od najtalentiranijih nogometaša Europe u ovom trenutku. Navodno je Barcelona već pregovarala s Napolijem glede transfera Fabiana Ruiza, i dalje su Katalonci zainteresirani za 23-godišnju zvijezdu Napolija, međutim, u ovom trenutku im je preskup te su se okrenuli Daniju Olmu, kojeg ističu kao ”čvrstu pričuvnu opciju.” Barcelona želi pojačati svoj vezni red, polako graditi momčad za budućnost, smatraju kako je njihova prednost i u činjenici da se Olmo, što ne skriva, želi vratiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mundo Deportivo nadalje, demantira neka nagađanja koja govore kako je Barcelona Dinamu za Olma ponudila ”samo” deset milijuna eura, što bi zapravo, a obzirom na cijenu Ruiza, bilo teško podcjenjivanje.

“Barcelona za njega nudi 30 milijuna eura, ali Dinamo traži 40. Tih 10 milijuna razlike su preostala prepreka realizaciji transfera”, piše Mundo Deportivo.  Trideset, pa i četrdeset, milijuna ipak su puno manje od 70, 80, 100 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.