Zašto su Jordan i Pippen mrzili Kukoča? ‘Hvala što ste mi to rekli 20 godina poslije’

Foto: Jeramey Jannene/Flickr

Nekoliko dana nakon što su Chicago Bullsi osvojili svoj šesti prsten NBA prvaka Phil Jackson organizirao je zajedničku večeru za igrače, trenere i njihove supruke u jednom čikaškom restoranu. Sjedili su u krug, ispijali pića i pušili cigare”, uvodna je rečenica kojom novinar ESPN-a Zach Lowe zapičinje svoj tekst pod naslovom ‘Toni Kukoč govori o Jordanu, Pippenu, Posljednjem plesu i Chicago Bullsima’, pišu Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nitko nije prošao ono što je prošao Toni, pritisak od Jordana i Pippena da bi se dokazao. Michael i Scottie nisu ga voljeli jer je bio Jerryjev čovjek. A Toni je samo želio igrati”, prisjeća se Steve Kerr.

ESPN je posvetio veliki tekst o Toniju Kukoču, neopjevanom junaku čikaških bikova koji je za Bullse igrao između 1993. i 2000. godine i bio je jedan od ključnih igrača drugog ‘three-peata’.

“Volio bih da je Jerry ovdje da kaže svoju stranu priče. Danas je lako voljeti Michaela , Scottiea, Dennisa i Phila. I ja ih volim. Scottie je bio ultimativni momčadski igrač, Michael će za mene uvijek biti najbolji ikad, čovjek koji je promijenio košarku i svaki igrač bi mu trebao skinuti šešir. Ali treba čuti i drugu stranu. Jerry je čovjek koji je sagradio momčad koja je osvojila šest naslova i treba mu odati priznanje”, rekao je Kukoč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da su me Jordan i Pippen toliko mrzili da su se svađali tko će me čuvati saznao sam tek 20 godina kasnije kada su me snimali za dokumentarac Dream Team. Pitali su me jesam li to znao, a ja sam odgovorio: ‘Ne, ali hvala da ste to podijelili sa mnom dva desetljeća kasnije!’ Barem se mogu pohvaliti da nijednom igraču Dream Team nije posvetio toliko pažnje kao meni.”

Kukoč je bio svjestan da mora zaslužiti poštovanje, kao i poboljšati igru u obrani. Iako je u Europi bio dominantan, NBA je bio posebna priča.

“On je bio Magic Johnson u Eurioi”, prisjetio se George Karl Kukočeve europske dominacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Izgledao sam smiješno čuvajući ih. Radili su sa mnom što su htjeli, bacali me, vrtjeli kako su htjeli…”, prisjeća se Kukoč.

“Veteranima i zvijezdama sam nosio torbe i služio im hranu, ali to je normalno u NBA ligi i shvaćao sam da moram zaslužiti poštovanje. Došao sam u najbolju momčad na svijetu i morao sam zaboraviti na dotadašnje trofeje, nagrade i ponos. Ono što sam prije toga ostvario u Europi bilo je potpuno nebitno i nisam imao problema s tim”, dodaje.

Kukoč je čvrsto vjerovao da će ga Jordan i Pippen prihvatiti kada shvate kakav je igrač i čovjek. I bio je u pravu, pišu Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.