Zašto UEFA šuti? Tenk ispred Marakane dokaz ‘kulture’ današnje fašističke Srbije!

Foto: Facebook

Crvena zvezda, bez obzira radilo se o košarkaškom ili nogometnom klubu, i njezine Delije neumorno i dalje pokazuju zašto su dio jedne te iste fašističke priče. Uostalom, vođa Delija početkom devedesetih bio je notorni ratni zločinac Željko Ražnatović Arkan, dok je danas u Srbiji na čelu učenik ratnog zločinca i neupitnog fašiste Vojislava Šešelja, i sam bivši četnik, Aleksandar Vučić. Kakva država, kako vodstvo te države bolje rečeno, takav i najbolji klub u takvoj državi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, sjećate li se?

Prije dvije godine tijekom utakmice košarkaške Eurolige, navijači Crvene zvezde, zloglasne Delije, izvjesili su transparent tenka, a ispod njega stavili zastavu s Vukovarom na ćirilici. I to zapravo ponavljaju, kao što ponavljaju veličanja ratnih zločinaca, notornih krvnika, Draže Mihailovića, Ratka Mladića, Radovana Karadžića…

Prije dvije godine iz beogradskog kluba poslali su smiješno priopćenje u kojem su rekli kako je tenk zapravo dio kulturne baštine!? Kako je moguće uopće i pomisliti da bi netko pri zdravoj pameti mogao povjerovati u takvu bedastoću? Kakva kulturna baština sa topom kalibra 100 mm i strojnicom od 7.62. mm? Očito u Srbiji kulturu shvaćaju na jedan specifičan način, na isti onaj način na koji su je shvatili četnici i Jugoslavenska Narodna Armija kada su združeni 1991. porušili na desetke crkava u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: snimka zaslona
Foto: fah
Foto: Facebook
Foto: Snimka zaslona

Sada je ta ista ”kulturna baština”, kako smo već pisali, našla svoje mjesto na platou ispred stadiona Crvene zvezde, uoči sutrašnje utakmice protiv Young Boysa u playoffu nogometne Lige prvaka. Hoće li zaboga UEFA maknuti taj tenk ili će Crvenu zvezdu izbaciti iz daljnjeg natjecanja?  Zašto ne, ako je sve to dozvoljeno, dovesti i MIG 21 i topove i VBR-e i svu ostalu srbijansku ”kulturu” na nogometne utakmice? Da cijeli svijet još jednom vidi koliko je kulturna zapravo današnja fašistička Srbija…

Tenk je postavljen ispred Marakane, a njegovo postavljanje objavila je i Crvena zvezda na službenim stranicama. I što sad? Kakav je to klub?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio srbijanskih portala, o čemu smo već i pisali, tvrdio je da se radi o hrvatskom tenku koji je zaplijenjen u Vukovaru. No, ”kulturno” Crvena zvezda je sve demantirala. Tenk je nazvala vozilom. Možda se ”vozilima” spremaju u Beogradu na auto trke, ponovno do Vukovara?  Bila bi to pogreška, naime, povijest nas uči, tko dođe na tenku ode na traktoru.

”To vozilo nije iz Vukovara. Riječ je o rashodovanom tenku kupljenom na vojnom otpadu na jugu Srbije. Vozilo nema motor niti je operativno u bilo kome smislu”, poručili su iz Zvezde, a prenosi gol.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.