Zdravko Mamić: ‘Većina SDP-ovih ministara su bili Dalmatinci i navijači Hajduka, te su sotonizirajući mene željeli dobiti glasove’

Foto: fah

Zdravko Mamić kratko je u četvrtak boravio u Tomislavgradu gdje je podnio zahtjev za izdavanje osobne iskaznice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za portal Klix.ba Mamić je rekao da postoje dva glavna razloga zbog kojih se našao u ovoj situaciji.

“Prvo, ja se nisam bavio politikom, niti sam bio član ijedne stranke, ali sam podržavao HDZ. Kako sam imao utjecaja, HDZ je od toga imao velike koristi i time se ta stranka ponosila. Uvijek su me molili da dođem na njihova okupljanja i za aktivnosti prilikom dolaska na vlast. Jednom sam tako u Bruxellesu upoznao današnju predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović i odmah sam joj rekao: Vi morate biti nova hrvatska predsjednica. Ona se nasmijala”, rekao je Mamić. Objasnio je i kako je prva optužnica pala, a da je njegov najveći problem politika.

“Takva dešavanja su se sjajno povezala s političarima koji su simpatizeri Hajduka, koji su se htjeli dodvoriti navijačima splitskog kluba i građanima Dalmacije. Stotonizirajući mene, željeli su dobiti glasove. Tu je počeo žrvanj, većina SDP-ovih ministara su bili Dalmatinci i navijači Hajduka”, optužio je Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ono je bio prijeki sud. Baš me zanima što piše u obrazloženju i shodno tome ću uložiti žalbu i čekati odluku Vrhovnog suda ovdje u Bosni i Hercegovini. Čitam i slušam da to može potrajati od šest mjeseci do dvije godine, činjenica je da ću to vrijeme biti u Bosni i Hercegovini, naravno, imam i neke druge postupke u Hrvatskoj, što ću odrađivati preko branitelja”, rekao je Mamić. Rekao je da ne pomišlja na izdržavanje zatvorske kazne, da vjeruje da će se sve okrenuti.

“O tome ću razmišljati kad i ako bude, to se lako može promijeniti. Tko zna u kakvom će stanju biti Hrvatska i BiH za nekoliko godina. Vidjet ćemo, bilo bi pretenciozno da sada kažem. Bilo bi u afektu da kažem neću se vratiti, ja ću ostati u BiH, ali nije isključeno. Ne vidim se nikad u hrvatskom zatvoru, danas se vidim u bosanskohercegovačkom zatvoru. Jako sam ranjen, jako sam povrijeđen, ali vjerujem da će ta presuda pasti, u krajnjem smislu na Sudu za ljudska prava”, zaključio je Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.