Zdravko Mamić: ‘Zoran je najpodcjenjenija osoba u hrvatskome nogometu’

Foto: fah

Zdravko Mamić dao je veliki intervju za Večernji list, u kojem je govorio o europskom Dinamu, svom bratu Zoranu, ali i drugim klubovima poput sjajnih Rijeke i Osijeka koji je s Bjelicom dobio dimenziju više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Veliki je rezultat osvojiti prvo mjesto u skupini Europske lige. Takav uspjeh velik je sam po sebi. Podatak da uz to Dinamo nije primio ni jedan pogodak u pet odigranih utakmica fantastičan je i čini nas sve ponosnima i zadovoljnima. Za ostvariti takav uspjeh potrebna je velika sinergija momčadi i trenera Mamića. Oni imaju još puno toga za pokazati u budućnosti. Sigurno je da svi želimo da na kraju i iduće utakmice protiv CSKA Moskve naša momčad ostane neporažena i bez primljenog pogotka jer to bi bila uistinu lijepa nagrada za sav rad trenera i igrača”, rekao je Mamić.

“Mi znamo što želimo i znamo kako to postići. Imamo znanje i iskustvo koje smo gradili godinama. Zajedništvom cijeloga kluba, radom i upornošću svakog člana kluba ostvarujemo kontinuirane rezultate u slaganju konkurentne momčadi i produciranju novih mladih igrača koji su spremni, kao što ove sezone vidimo, uskočiti u europske kopačke. Taj rezultat ne dolazi preko noći i on je plod strategija koje Dinamo provodi već 20 godina. Naravno da danas svi vide kako Dinamo ostvaruje rezultate, ali ono što se ne vidi sav je rad i trud koji stoji iza toga i bez kojega to ne bi bilo moguće izvoditi u kontinuitetu. Najteže je u životu ostati na vrhu u kontinuitetu, a upravo to Dinamo uspijeva”, poručuje Mamić.

“Zoran Mamić sigurno je najpodcjenjenija osoba u hrvatskome nogometu. On je velikan Dinama i hrvatskoga nogometa. Rođen je u Zagrebu i od prvoga dana svoga nogometnog razvoja u Dinamu je. Postao je kapetan kluba s 19 godina, a onda ga je teška prometna nesreća, pa nakon toga preboljena žutica, udaljila s nogometnih terena. Nakon toga se vratio i igrao 12 godina u njemačkoj Bundesligi za Bochum i Bayer Leverkusen, koji je u to vrijeme bio jedan od najuspješnijih klubova Europe. Bio je član slavnih brončanih na Svjetskom prvenstvu 1998. godine u Francuskoj. U Dinamo se vratio 2005. godine kao kapetan. Od tada kao igrač, sportski direktor i trener upisuje 27 trofeja. U međuvremenu je vodio tri najveća azijska kluba i s Al Ainom postao svjetski klupski viceprvak svijeta. Zbog neviđene harange koja se vodi protiv Zorana i cijele naše obitelji nismo ga htjeli izlagati tom pritisku koji donosi trenerska klupa. Nakon što nismo uspjeli dovesti Matjaža Keka, odlučili smo Zorana postaviti za trenera i šefa cijelog sportskog segmenta kluba i, nažalost, izložili se neviđenom linču. U tom trenutku nismo imali izbora, a interes Dinama je iznad njegova i komfora svih nas. Znali smo da bi bez njega Dinamo bio upitne budućnosti. Zoran neizmjerno voli Dinamo i upoznat je sa svakim segmentom kluba, a nadasve je vrhunski stručnjak, što je nebrojeno puta dokazao”, kaže o bratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lukša Jakobušić novi je predsjednik Hajduka.

“Gospodina Jakobušića nisam imao prilike upoznati, ali rijetko me se netko tako dojmio javnim nastupom kao što je on svojim pristupom na predstavljanju u Hajduku. Nema nikakve dvojbe da on okreće jednu novu stranicu onako kako su to činili neki veliki vođe u Hajdukovoj prošlosti. To je put kako se Hajduk treba vratiti na stare staze uspjeha. Naravno, za to je potrebno puno čimbenika, ali siguran sam da će gospodin Jakobušić postaviti najbolje temelje za takvo što”, zaključuje Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.