Ždrijeb u Nyonu nudi dva spektakla: Dinamo protiv Salzburga u play offu Lige prvaka

Foto: Twitter

Nogometaši zagrebačkog Dinama saznali su u Nyonu, svog protivnika u play-offu Lige prvaka. Radi se o Salzburgu, vrlo nezgodnom protivniku, ali i protivniku koji bi mogao biti ako ništa drugo po mjeri Dinama za jedan ravnopravan dvoboj dug najmanje 180 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu će utakmicu naš prvak igrati na Maksimiru, dok je uzvrat u Mozartovom gradu. Prva utakmica na rasporedu je 16. ili 17. kolovoza, a uzvrat je tjedan dana kasnije.

Podsjetimo, u 12 sati u središtu krovne europske nogometne organizacije (UEFA) u Nyonu počeo je ždrijeb  parova play-offa za ulazak u skupine Lige prvaka. Pobjedom protiv imenjaka iz Gruzije, Dinama iz Tbilisija, zagrebački Dinamo izborio je play-off Lige prvaka, osigurao jesen u Europi, ali i mogućnost da se kroz play off izbori za grupnu fazu najelitnijeg klupskog natjecanja, ujedno i najunosnijeg, na svijetu.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Za ulazak u Ligu prvaka Dinamo je mogao dobiti neke od klubova kao što su RB Salzburg, Viktoria Plzen, Celtic, APOEL, Legia Varšava. S obzirom kako hrvatski prvak, spletom nesretnih okolnosti, rezultata koji se nisu poklopili, nije bio nositelj “kocka” je pala na Salzburg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknimo kako je ždrijeb u Nyonu omogućio i dva spektakla već u play-offu Lige prvaka. Naime, sastaju se Villarreal i Monaco te Porto i Roma.  Bit će to žestoki okršaji u kvalifikacijama na razini grupne faze Lige prvaka.

Nešto kasnije na redu su Hajduk i Lokomotiva

Dodajmo kako je nešto kasnije i ždrijeb parova posljednjeg kvalifikacijskog kola za ulazak u Europa ligu, koji se u Hrvatskoj također nestrpljivo očekuje s obzirom kako se u ždrijebu nalaze Hajduk i Lokomotiva nakon sinoćnjih pobjeda protiv ukrajinskih klubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. PRETKOLO:

PUT PRVAKA

DINAMO (HRV) – Salzburg
Ludogorec (Bug) – Viktorija Plzen (Češ)
Celtic (Ško) – Hapoel Beer-Sheva (Izr)
FC Kopenhagen (Dan) – APOEL (Cip)
Dundalk (Irs) – Legia Varšava (Polj)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PUT NEPRVAKA

Steaua (Rum) – Manchester City (Eng)
Porto (Por) – Roma (Ita)
Ajax (Niz) – Rostov (Rus)
Young Boys (Švi) – Borussia Moenchengladbach (Njem)
Villarreal (Špa) – Monaco (Fra)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.