Ždrijeb u Nyonu: Dinamo čeka težak izazov na putu do Lige prvaka, Lokomotiva protiv bečkog Rapida

Foto: Twitter

U 12 sati krenuo je ždrijeb za drugo pretkolo Lige prvaka, za Hrvate posebno zanimljiv budući da su se u ždrijebu našle kuglice s imenima hrvatskog prvaka Dinama i doprvaka Lokomotive. Naime, hrvatski je prvak bio nositelj u dijelu ždrijeba za prvake, dok je Lokomotiva bila nenositelj u dijelu ždrijeba u kojem igraju momčadi koje nisu osvojile prvenstva u državama iz kojih dolaze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamov protivnik bit će poznat nakon prvog kruga kvalifikacija i bit će to pobjednik okršaja Floriana s Malte i rumunjskog Cluja. Dakle, plave čeka težak izazov.

Osim njih u igri su bili još parovi Ferencvaros (Mađarska) – Djurgarden (Švedska) i KI (Farski Otoci) – Slovan Bratislava (Slovačka).

Što se tiče Lokomotive, nalazila se među tri nepostavljene momčadi sa grčkim PAOK-om i nizozemskim AZ Alkmaarom, a suparnik će joj na kraju biti austrijski Rapid Beč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, u 2. kolu kvalifikacija Lige prvaka bit će igrana samo jedna utakmica bez nazočnosti gledatelja na tribinama.

Utakmice su na rasporedu 25. i 26. kolovoza, pobjednici će se plasirati u 3. kolo kvalifikacija za Ligu prvaka, a poražene momčadi natjecanje će nastaviti u 3. kolu kvalifikacija za Europsku ligu.

Podsjetimo…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo već pisali noć prije samog ždrijeba Modri su saznali svoje protivnike, dakle, to su rumunjski Cluj ili malteška Floriana, mađarski Ferencvaroš ili švedski Djurgarden te slovački Slovan ili predstavnik Farskih Otoka KI. Cluj. Dinamo nije doista mogao dobiti teži ždrijeb, ako je prošlih godinama imao sreću prilikom ždrijeba ove godine ih je ta sreća potpuno zaobišla.

Glede Lokomotive bilo je jasno da momčad s Kajzerice čekaju turski Bešiktaš, češka Viktoria Plzen ili bečki Rapid. U ovoj fazi igrat će se, a zbog dobro poznatih razloga, samo jedna utakmica i to 25. kolovoza ili 26. kolovoza.

Također će se i u trećem pretkolu igrati jedna utakmica te bi Modri i u toj fazi bili nositelji, kao i u play offu, koji se ipak igra na dvije utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.