Žestoki napad Realu bliske Marce na Barcelonu: ”Nemaju pristojnosti, etike i morala, ponašaju se kao konjokradice”

Foto: Snimka zaslona

Kriza u Barceloni, za što su najviše sami krivi, učinila je taj kultni katalonski klub itekako ranjivim. Naime najčitaniji španjolski dnevni list, koji je blizak Realu, Marca, nije propustio priliku okomiti se na ”ponos Katalonije.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povod je dopuštenje Španjolskog nogometnog saveza Barci da zbog krize s ozljedama po završetku prijelaznog roka ipak dovede napadača. Dakako, Marca se u komentaru žestoko okomila na Barcelonu, zapravo kao povod su iskoristili njeno pravo, koje joj je dao, ponovimo, Španjolski nogometni savez, da dovede Martina Braithwaitea iz Leganesa.

Barcelona je taj način osudila Leganes na tešku i neizvjesnu borbu za ostanak u ligi, ionako je spomenuti klub na predzadnjem mjestu ljestvice španjolskog prvenstva, Braithwaite je postigao trećinu od Leganesovih 18 prvenstvenih pogodaka.

Sporno je zašto Barca dovodi igrača Leganesa? Barcelona zapravo dovodi Braithwaitea kako bi ga se riješila nakon što joj se vrate ozlijeđeni igrači, jer i sama Marca tvrdi kako spomenuti igrač klasom i igračkom kvalitetom ne spada u  igrački kadar jedne Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marca u svom komentaru nema milosti te tvrde kako su pravila pisana u Barceloninu korist. ”Barcelona može kupiti Martina Braithwaitea ili bilo koga drugog kada god želi, jer su pravila pisana u njenu korist”, piše u komentaru Marca i dodaje:

”Najnovije pojačanje si je priuštila korištenjem pravila koje to dopušta po završetku prijelaznog roka kada je u pitanju kriza s ozljedama, ali Barcelona je to napravila bez stila, pristojnosti, etike i morala. Ona ne bi smjela nakon kraja prijelaznog roka kupiti nikoga, a posebno ne Braithwaitea. Zašto? Zato što je on Leganesov igrač. Zato što se mahanje bogataša novčanikom kojim otimaju igrače manje uspješnim i manje imućnim, ali klubovima formalno istog ranga, ne bi smjelo dopuštati. Istina, pravila i dozvole su na strani Barcelone.”

Onda je tek Realu bliska Marca krenula punom žestinom. Marca tvrdi kako ponašanje Barcelone i njena djela pripadaju vremenima konjokradica (vrijeme Divljeg zapada). ” Barcelona je postala nemoralan klub. To je puno gore od toga što je loše vođena i što ima još goru sportsku politiku pa joj zbog ozljeda dva igrača nema napadača. Jer potezima kao što je ovaj pokazuje da ne poštuje suparnike i da gubi godinama stjecanu reputaciju. Ovo nije samo sportski dvojben i financijski besmislen nego prije svega moralno užasan potez”, u istom stilu nastavlja Marca te tvrdi, kako smo već spomenuli, da je Barcelona dovela ”davljenika Leganes u bezizlaznu situaciju…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Taj klub i njegov predsjednik nemaju stila, plemenitosti i manira velikana. Uostalom, neka pogledaju što o njima pišu ljubitelji nogometa po društvenim mrežama”, zaključuje Marca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.