Žestoki ritam Hajduka: Hoće li tri predstojeća velika derbija odrediti budućnost prvog prvaka slobodne Hrvatske?

Foto: fah

Nogometaši Hajduka briljirali su danas na svom Poljudu te su u sklopu 23. kola Prve hrvatske nogometne lige deklasirali Goricu s čak 6:0. Velika je to pobjeda za Hajduk ako znamo da je Gorica klub koji je Hajduk izbacio iz Kupa.  Posebno je protiv Gorice briljirao napadački dio momčadi, naime, dva gola zabili su Caktaš i Jairo te po jedan Kreković i Eduok.  Obrana je praktički bila bez posla s obzirom da je Gorica bila potpuno nemoćna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom pobjedom Hajduk je ostao na svom željenom drugom mjestu, što je i glavni cilj Hajduka ove sezone s obzirom da drugo mjesto donosi kvalifikacije za Ligu prvaka. Naravno, uz Hajduk za 2. mjesto bore se Rijeka i Osijek. Upravo je Rijeka u ovom kolu bila bolja od Osijeka.

Hajduk, podsjetimo, trenutno ima 44 boda, devet manje od vodećeg i vjerojatno u ovoj sezoni nedostižnog Dinama, koji ima i utakmicu manje, Splićani imaju tri boda više od trećeplasirane Rijeke i šest više od Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenuta tri kluba su ujedno i protivnici Hajduka u iduća tri kola, tri kola, tri derbija, koja će puno toga reći o Tudorovom Hajduku.  Naime, Hajduk u idućem kolu 29. veljače gostuje u Gradskom vrtu kod Osijeka, koji je u prošlom kolu na svom terenu svladao i vodeći Dinamo. Naime, Osijek ove sezone na svom travnjaku još nije poražen, dok Hajduk s druge strane ima samo dvije pobjede ove sezone u gostima i to obje protiv Varaždina. Pobjedom u Osijeku Hajduk bi vjerojatno puno toga riješio, ako ništa drugo iz borbe za drugo mjesto izbacio Osijek.  Tada bi ”Bilima” preostala tek borba s ”Bijelima” iz Rijeke.

No, prije Rijeke na rasporedu je na Poljudu veliki derbi protiv Dinama, koji će se igrati 4. ožujka. Dinamo, podsjetimo, ove sezone nije uspio pobijediti Hajduk, Poljud će biti pun i protiv Dinama sve je moguće, posebno ako će Hajduk igrati kao danas protiv Gorice. Ako je mogao Osijek dobiti Dinamo, može to i Hajduk, no, puno će toga ovisiti i o Dinamu koji u nastavku prvenstva ne igra na ”jesenskoj razini.”

I nakon Poljuda, nakon Dinama, ”Bili” odlaze na Rujevicu, na noge Rijeci. Bit će to derbi koji bi mogao odlučiti o drugom mjestu na ljestvici. Jadranski derbi se igra već sedmog ožujka. Ako Hajduk ostane neporažen na Rujevici gotovo je sigurno da će ostvariti glavni cilj ove sezone. U derbijima, pa ni onom najvećem na Poljudu Hajduk – Dinamo, nema favorita. Dolaze dani koji će puno toga odlučiti, Prva hrvatska liga postala je zaista zanimljiva, posebno ako je cilj tako atraktivan kao što su kvalifikacije za Ligu prvaka. Nažalost, već od iduće sezone doprvak Hrvatske neće ići u kvalifikacije za najjaču klupsku ligu u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tudor se, kako smo već pisali, ne slaže da će predstojeća tri derbija odrediti budućnost Hajduka ove sezone i sezone koja nakon ljeta dolazi.

“Ma što će odrediti budućnost? Kako će odrediti budućnost? Kakvu budućnost? Zašto? Mislite da će te tri utakmice odrediti drugo mjesto? Ajmo se vi i ja okladiti da neće. Ima još, koliko, 15 kola? Odigraju se te tri utakmice, budu tri remija, je li to nešto odredilo?” kazao je odrješito Tudor na tiskovnoj konferenciji poslije utakmice i uvjerljive protiv Gorice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.