Zimske olimpijske igre: Hrvatski sportaši Obratov i Skender imaju problema s leđima, norovirus se širi

Foto: fah

Zdravstveni bilten hrvatskih olimpijaca u Pjongčangu prilično je narušen, pa liječnici i fizioterapeuti imaju pune ruke posla, dok ZOI u Južnoj Koreji sve više prijeti norovirus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon skijašice Lane Zbašnik, koja je i prije početka Igara zadobila ozljedu koljena, i skijaša-trkača Edija Dadića koji je zbog bolova u nogama odustao u današnjoj utrci skiatlona, probleme s leđima imaju i sanjkašica Daria Obratov i ski-trkačica Gabrijela Skender. Fizioterapeut Zoran Pršo ima pune ruke posla, ali je za vjerovati da će oni ipak nastupiti u ponedjeljak, odnosno utorak.

Izgleda da je početak Igara bio poticajan i za tzv. Norovirus, upale probavnog sustava, koji je pojačanim širenjem u zoni Pjongčanga zabrinuo i olimpijske dužnosnike. Tijekom prošlog tjedna broj zaraženih se s početnih 32 popeo na 128, a zanimljivo je da su na udaru najviše upravo pripadnici sigurnosnih službi koje sve više zamjenjuje vojska. Oko 1200 osoba je u karantemi, a u strahu od virusa brojni volonteri Igara odustaju od sudjelovanja. U restoranu Olimpijskog sela svi djelatnici su pod zaštitnm maskama, higijenske mjere su na vrhunskoj razini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.