Zinedine Zidane komentirao tvrdnje da je Modrić izgubio status prvotimca u Realu: ”Nikad to neću reći niti jednom igraču”

Foto: fah

Trener Reala, Zinedine Zidane, komentirao je status Luke Modrića u Realu nakon medijskih napisa, između ostalih i Marce, da će hrvatski veznjak ove sezone imati status prve rezerve. Naime, francuski stručnjak tvrdi da će Modrić imati ove sezone važnu ulogu, iako ga je u srijedu poslao na travnjak u posljednjih 30 minuta u utakmici Lige prvaka s Galatasarayem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Modrić će imati važnu ulogu. Imao je fizičkih problema i nije igrao u kontinuitetu, no Luka je Luka, znamo kakvu kvalitetu ima. Kada nakon reprezentativne pauze budemo imali osam utakmica vidjet ćemo što ćemo napraviti, ali Modrića trebamo”, kazao je trener Reala Zinedine Zidane na tiskovnoj konferenciji u Madridu uoči prvenstvene utakmice ove subote kod Eibara.

Zidane je odgovorio i na novinarsko pitanje je li potrebno 34-godišnjem veznom igraču dozirati minutažu na terenu?

“Nikada to neću reći jednom igraču.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv Galatasaraya, kojeg je Real Madrid pobijedio 6-0, u udarnu postavu je uvrstio 21-godišnjeg urugvajskog reprezentativca Federica Valverdea priključivši ga na sredini terena Toniju Kroosu i Casemiru.

Valverdea je ove sezone Zidane često koristio, posebno kad je Modrić bio ozlijeđen. Modrić je od 15 mogućih utakmica za Real Madrid nastupio u njih osam. Odigrao je ukupno 394 minute pa se u Madridu dio medija pita je li dobitnik “Zlatne lopte” iz prošle sezone izgubio mjesto u udarnoj postavi.

Valverde, koji je ove sezone odigrao 530 minuta, u momčad unosi trku i borbenost, no nema tehniku i dodavanja koja krase Modrića. Upitan o Valverdeu i 18-godišnjem napadaču Rordrygu, koji je protiv Galatasaraya zabio tri gola, Zidane je u petak odgovorio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne iznenađuju me. Zato su ovdje, da se pokažu. Mladi su igrači i čitav je život pred njima”.

Francuski trener raspolaže samo s četvoricom veznih igrača, Kroosom, Casemirom, Modrićem i Valverdeom, jer James Rodriguez nakon ozljede fizički još uvijek nije spreman.

Real Madrid u španjolskom prvenstvu sa 22 boda dijeli prvo mjesto s Barcelonom i Real Sociedadom, ali momčad iz San Sebastiana ima utakmicu više, zbog odgođenog El Clasica koji će biti odigran 18. prosinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice protiv Eibara igrači će se priključiti svojim reprezentacijama, a Modrića očekuje u Rijeci utakmica sa Slovačkom u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Tri dana kasnije Hrvatska će u Puli igrati prijateljsku utakmicu protiv Gruzije.

“Nadam se da se ništa neće dogoditi. Ozljede su neizbježne a tijekom proteklih reprezentativnih okupljanja svašta se događalo, no nadam se da sada neće biti ničega”, rekao je Zidane kojem su se prošli mjesec vratili ozlijeđeni Modrić i Gareth Bale koji se još nije oporavio.

“Neka idu s reprezentacijama, neka sve normalno prođe i da ih sve imamo na raspolaganju kada se vrate”, poručio je Zinedine Zidane, pišu Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.