Zlatko Dalić otkrio kako će Hrvatska igrati na Europskom prvenstvu

Velika Gorica, 31.05.2021 - Tiskovna konferencija Hrvatske nogometne reprezentacije uoci prijateljske nogometne utakmice Hrvatska - Armenija u Velikoj Gorici. Na slici izbornik Zlatko Dalic. foto HINA/ Damir SENCAR/ ds

Kako smo već pisali nogometaši Hrvatske i Armenije u Velikoj Gorici odigrali su 1:1. Bila je to prijateljska, pripremna utakmica koja je izborniku Zlatku Daliću došla kao provjera uoči predstojećeg Europskog prvenstva koje počinje za desetak dana. Hrvatska je na utakmici promašila desetak ”pravih” prilika, a nakon utakmice Zlatko Dalić nije bio zabrinut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Nisam zabrinut, u redu je to. Puno smo prigoda promašili i na kraju nam se vratilo. Bilo je dosta akcija, ali u napadu nisu bili ozbiljni, ali ovo su pripreme i idemo polako”, rekao je Dalić, nakon čega je otkrio stanje Josipa Brekala.

”Brekalo je ozlijedio gležanj. Rekli smo da nećemo riskirati i izašao je van. Nije ništa opasno.”

U kakvoj će formaciji Hrvatska igrati na Euru?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Igrati ćemo naših 4-2-3-1. Ono što je nama najbolje i najkvalitetnije, čekamo Kovačića i to je to. Danas je bila zadnja prilika za tolike promjene i to više nećemo raditi.”

Tko će protiv Engleza 13. lipnja, Vlašić ili Kramarić?

”Nikola Vlašić nije igrao pa je danas dobio 45 minuta. Bio je ozlijeđen i bilo bi previše da igra cijelu utakmicu. To je bio razlog njegovog izlaska, a Kramarić je u formi i igrao je cijelu utakmicu. Vidjeti ćemo tu situaciju i analizirat ćemo tko je što danas napravio. S Englezima je specifično, zahtijevati će kvalitetniju veznu liniju puno trke i agresivnosti. Danas nakon utakmice moramo naći pravi sastav”, poručio je izbornik Zlatko Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.