Zlatko Dalić prati vaterpoliste i rukometaše: ‘Lakše je, izgleda, biti dolje nego navijač’

Foto: HBK

Hrvatski nogometni izbornik oduševljen je snagom i samopouzdanjem rukometaša koji igraju finale Europskog prvenstva, a žali što to nije uspjelo vaterpolistima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Izgleda da ništa ne možemo lagano napraviti, da se moramo mučiti i igrati produžetke. Opet, momci su pokazali hrabrost, ustrajnost i snagu. To je nemoguće, odakle vade tu snagu! Isto kao i dečki u Rusiji. Baš fascinantno”, kaže Dalić za Sportske novosti.

“Pratio sam utakmicu u društvu i govore mi: “Vidiš kako je nama!” Lakše je, izgleda, biti dolje nego navijač. Kad si na klupi moraš biti mirniji, a gledatelju, bez obzira je li na tribini ili uz televizor, ostaje nerviranje”, dodao je.

“U tijeku su dva europska prvenstva u vaterpolu i rukometu. Žao mi je za vaterpoliste koji nisu uspjeli ući u finale. Bila bi sjajna stvar za hrvatski sport, za njih same kao i izbornika da su se odmah kvalificirali na Olimpijske igre. Šteta što to nisu napravili. No, čestitke na učinjenom, a rukometašima posebno na finalu. U ovu se generaciju najmanje vjerovalo. Hrvatskoj se nije davalo puno šanse prije početka, ali oni su ovaj put pokazali strpljivost, odgovornost i ustrajnost. Nisu ušli u veliku euforiju kao navijači i sve skupa su održali na pravom nivou. Zajedno s izbornikom Linom Červarom. Imali su lidera Duvnjaka koji ih je vodio, još nekoliko pojedinaca koji su odskočili, kao Karačić, Cindrić, Stepančić, Šego… Uvijek je netko bio taj koji je donio prevagu. Momčadski su djelovali dobro, nisu gubili glavu ni u jednom trenutku i to je možda najveća stvar. Prije toga imali smo i bolje ekipe koje nisu došle do finala”, kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sad sigurno ne osjećaju nikakav umor, igrat će kao da im je to prva utakmica. Jednostavno, to je finale, nosi te taj dojam i nemaš osjećaj umora, da ne možeš. Ne, ti možeš. Usto, snagu ti daje i publika, i kao nov si. Međutim, to je i varljivo jer nije baš sve tako kao što misliš. Ti šokovi ostave traga. Koliko god ne želiš priznati. Ali nadam se da će skupiti energije i biti pravi”, jasan je Dalić.

Čestitao sam Lini, zahvalio na svemu što radi za našu Hrvatsku. Čestitao sam i kapetanu i cijeloj ekipi. Oduševili su Hrvatsku, znaju da svi dišemo za njih. Isto vrijedi i za vaterpoliste iako nisu došli do finala. Sport je u Hrvatskoj poseban, specifičan, to što on napravi, pokrene cijelu državu u roku pet dana, to je nemjerljivo. Ponovno se postavlja pitanje koliko Hrvatska ulaže u sport, a koliko sport daje Hrvatskoj”, zaključio je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.