Zlatko Dalić pred Igorom Štimcem govorio i o Nikoli Kaliniću: ”Ovisite li o jednom pojedincu koji je tu da vas izbavi svakog dana, vjerojatno nećete uspjeti”

Foto: fah

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, koja je na Svjetskom prvenstvu 2018. osvojila srebrnu medalju i tako ispisala još jednu svjetlu povijest hrvatskog sporta, Zlatko Dalić, putem videolinka održao je predavanje u sklopu edukacije za osvježavanje trenerskih licenci Indijskog nogometnog saveza (AIFF). U razgovoru su još sudjelovali i izbornik Indije Igor Štimac te indijski ministar mladih i sporta Shri Kiren Rijiju, tema predavanja bila je ”suradnja s igračima najviše klase i zvjezdanog statusa”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Sretan sam što vam se mogu obratiti. Zahvaljujem Igoru i indijskom savezu na pozivu”, rekao je izbornik Zlatko Dalić, koji je, što je posve razumljivo, najveći dio razgovora posvetio pohodu hrvatske reprezentacije prema svjetskom srebru prije dvije godine u Rusiji.

Glavni zadatak Zlatka Dalića bio je sve držati zajedno i boriti se za zajednički cilj…

”U kadru za Rusiju imali smo veliki broj igrača svjetske klase i zvjezdanog statusa. Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mario Mandžukić su superzvijezde sami po sebi. Moj zadatak je bio izgraditi momčad koja će se držati zajedno i boriti za zajednički cilj. Kako bismo ostvarili uspjeh, trebali smo biti velika i sretna obitelj. Nogometne momčadi nisu izgrađene oko pojedinaca. Ovisite li o jednom pojedincu koji je tu da vas izbavi svakog dana, vjerojatno nećete uspjeti”, poručio je Zlatko Dalić, a onda je objasnio zašto mu je lako bilo raditi s nogometnim velikanima kao što su Mario Mandžukić, Ivan Rakitić, Luka Modrić, Šime Vrsaljko, Ivan Perišić…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Ljudi ne razumiju da su Modrić, Rakitić ili Mandžukić jednostavni ljudi. Držali smo se zajedno i to je izgradilo povjerenje među nama. Kakva god bila situacija, bili smo spremni na nju. Momčadski duh bio je nevjerojatan. Posao trenera je da donosi odluke, a ponekad morate biti oštri. Trener se ne može ponašati osvetoljubivo prema bilo kojem igraču. Sve se odluke trebaju donositi vodeći računa o interesu momčadi. Zato sam morao donijeti tešku odluku da jednog igrača (radi se o Nikoli Kaliniću…) pošaljem kući, ali to sam morao napraviti. Nekad ne možete sjediti na dvije stolice”, poručio je Dalić, nakon čega se osvrnuo na razvoj mladih nogometaša.

”Trener mora imati povjerenje u svoje mlade igrače. Ne date li im minutažu, oni neće napredovati. Trener im mora biti potpora. Znam da treneri imaju intenciju da više koriste iskusnije igrače, ali poznavajući Igora, znam da se on ne boji fokusirati na mlade talente kako bi ih poboljšao”, zaključio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.