Zlatna braća Sinković: Iza uspješnih sportaša stoji velika podrška obitelji

31.07.2021. Zagreb - U zracnoj luci Franjo Tudjman uprlicine je docek za olimpijsku veslacku i judu reprezentacija Hrvatske. Letom iz Istanbula stigli su zlatna veslacka braca Martin i Valent Sinkovic, broncani Damir Martin i njihovi treneri Nikola Bralic i Srecko Suk te kompletna judo reprezentacija s trenerima. Martin i Valent Sinkovic s majkom Zdravkom i ocem Darkom, suprugama i prijateljima. "nPhoto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Sjajna A braća Martin i Valent Sinković senzacionalnom utrkom osvojili su zlatnu medalju u disciplini dvojac bez kormilara. Osim što su Hrvatskoj donijeli četvrto odličje na Olimpijskim igrama u Parizu, braća Sinković ujedno su postali i najuspješniji olimpijci u hrvatskoj povijesti. No, tko su braća Sinković?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema mjesta rivalstvu

“S konfliktnim situacijama smo završili u djetinjstvu. Sad smo jedan drugome podrška i potpora! Činjenica da smo braća nam samo olakšava, jako se dobro razumijemo i u ključnim trenutcima dovoljan je jedan mali znak ili pogled da točno znamo što treba napraviti. Vjerujte nam, u čamcu rivalstvu, razmiricama ili neslaganju nema mjesta”, opisao je jednom prilikom Valent njihov odnos.

Važnost obitelji za Martina Sinkovića

Martin je oženjen, u brak s Manuelom Kanaet stupio je 2013. godine. “Manuela mi je posljednjih godina bila važna podrška, i u sportskim uspjesima, i u životu općenito. Sretni smo što smo našu dugogodišnju vezu okrunili brakom”, izjavio je tada.

Martin je sa suprugom Manuelom pokrenuo privatni biznis s proizvodnjom i plasmanom zdrave hrane usmjerene na potrebe sportaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Odluka da pokrenem posao zdravih grickalica proizašla je iz duboke želje da nastavim doprinositi sportskoj zajednici i nakon završetka svoje sportske karijere. Kada se pružila prilika, supruga Manuela i ja smo je objeručke prihvatili. Sretni smo što smo se upustili u tu avanturu, iako smo svjesni da nije lako biti poduzetnik. No, svaki dan se borimo i uživamo u tom procesu.

> Braća Sinković za Narod.hr: Iako nismo dominantni kao prije, imamo jasne planove

Ova ideja proizašla je iz mog iskustva u sportu tijekom proteklih 20 godina, u kombinaciji s raznim situacijama koje sam prošao. Počeo sam razmišljati o užini koja bi zadovoljila sve kriterije današnjeg užurbanog načina života. Shvatio sam da je teško pronaći hranu koja je prijenosna, ne zahtijeva puno pripreme, zdrava je i ukusna. Budući da na tržištu nije bilo proizvoda koji bi zadovoljio sve te kriterije, odlučio sam potražiti zdrav kompromis. Tako se rodila ROW SPIRIT – zdrava alternativa za trenutke kada želite zdrav i ukusan obrok ili grickalicu.

ROW SPIRIT je brend usmjeren na stvaranje ukusnih i hranjivih proizvoda na bazi zobi s misijom pomoći ljudima da žive zdravije. Nude visokokvalitetnu, prirodnu i održivu hranu koja je odobrena od strane renomiranih nutricionista. Ponosan sam na svoj proizvod koji pruža rješenje za sve one koji traže zdravu i praktičnu hranu”, otkrio je za Narod.hr u veljači ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Govorio je o supruzi Manueli.

“Naš stabilan brak temelji se na dubokoj ljubavi, razumijevanju i podršci koju pružamo jedno drugome. Redoviti razgovori, iskrenost i otvorenost ključni su elementi naše veze. Manuela i ja uvijek se trudimo podržati jedno drugo u svim životnim izazovima i odlukama i mislim da je to ključ našeg uspjeha”, rekao je.

Obiteljski život Valenta i Antonele

Valent je oženio Antonelu Šušak 2017. godine. Njih dvoje imaju dvoje djece.

“Balansiranje između obitelji i sportskih obveza zahtjeva dobru organizaciju, kao i veliko razumijevanje i podršku partnera. S obzirom na to da imamo dvoje djece, Antonela i ja se trudimo provoditi što više vremena s njima, unatoč zahtjevima moje sportske karijere. Antonela je izuzetna supruga i majka koja mi pruža veliku podršku i pomaže mi da se uskladim između obiteljskih obveza i sportskih aktivnosti”, otkrio je Valent za Narod.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.