Zlatna europska liga: Čehinje sretno izbjegle peti set

Foto: fah

Ženska odbojkaška reprezentacija Češke prvi je finalist Zlatne europske lige završnica koje se igra u varaždinskoj sportskoj dvorani Arena, Čehinje su u polufinalu pobijedile Bjeloruskinje sa 3-1 (25-16, 25-15, 23-25, 26-24), a njihov izbornik Ioannis Athanasopoulos je bio sretan odličnim rezultatom nakon samo pet tjedana na toj dužnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Naravno da se osjećam odlično. Čestitam djevojkama na dobroj igri i zahvaljujem savezu što mi je dao priliku da vodim reprezentaciju. Djevojke su igrale vrlo dobro, pritiskale na servis. U trećem i četvrtom setu napravile su neke greške, ali uspjeli smo na kraju završiti pobjedom”, izjavio je Athanasopoulos te dodao da je on temperamentni Grk sa željom da dio toga prenese na češke odbojkašice.

Nakon pobjeda uzbuđena je bila i češka reprezentativka Pavla Smidova.

“Pobijedile smo Bjelorusiju, koja u prva dva seta nije odigrala dobro. Zatim su se popravile, no mi smo ostale mirne i uspjele meč riješiti u četvrtom setu. Da se igrao peti bilo bi neizvjesno do kraja. Sada moramo biti koncentrirane na finale. Uz ponavljanje dobre igre i rezultat će biti tu”, kazala je Smidova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Češke odbojkašice u subotnjem finalu čekaju pobjednice drugog polufinala između Hrvatske i Španjolske, dok će Bjeloruskinje s poraženom reprezentacijom igrati za treće mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.