Zlatni Luka Baković, srebrni Ivan Mikulić

Foto: fah

U Moskvi je održano 5. Svjetsko para-taekwondo prvenstvo za osobe s invaliditetom na kojem je Splićanin Luka Baković osvojio zlatnu, dok je njegov sugrađanin Ivan Mikulić osvojio srebrnu medalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baković, koji je član splitskog kluba Galeb, osvojio je povijesnu prvu zlatnu para-taekwondo medalju za Hrvatsku. Na putu do odličja u kategoriji Open M-75 kg ostvario je tri pobjede. U prvom je kolu bio bolji od reprezentativca Madagaskara Alexandrua Jumbeia (16-0), u polufinalu je svladao predstavnika Gane Sharona Akweia (16-4), da bi u finalu bio bolji od domaćeg predstavnika Azamata Makieva 14-12.

Ivanu Mikuliću su u kategoriji M+75 za srebro bile potrebne ukupno četiri borbe. U prvom kolu je pobijedio Španjolca Santiaga Fernandeza (10-8), u drugom kolu je bio bolji od kolege iz reprezentacije Brune Kiša (10-3), a potom je u polufinalu slavio protiv Rusa Aleksandra Lavrova (14-11). U finalu je tijesno izgubio od Iranca Asghara Aziziaghdama 10-12. Nastup je završio osvajanjem srebrne medalje, tako da mu nakon bronce sa svjetskog prvenstva iz Arube 2012. nedostaje još samo svjetska zlatna medalja.

U Moskvi se okupilo rekordnih 120 boraca iz 40 zemalja, koji su se nadmetali po novim pravilima WTF-a, koja su nedavno sasvim prilagođena standardima Međunarodnog paraolimpijskog odbora (IPC) jer bi ovaj sport trebao ući u program parolimpijskih igara u Tokiju 2020. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.