Zlato i rekord za Rostamija, Musić osvojio 15. mjesto na Olimpijskim igrama

Foto: fah

Iranski dizač utega Kianoush Rostami osvojio je zlatnu medalju s novim svjetskim rekordom u kategoriji do 85 kilograma, dok je hrvatski reprezentativac Amar Musić osvojio ukupno 15. mjesto.

Rostami je osvojio zlato podignuvši ukupno 396 kilograma, jedan kilogram više od dosadašnjeg svjetskog i njegovog rekorda iz Teherana ove godine. U trzaju je podigao 179 kg, a u izbačaju 217 kg. Irancu je ovo drugo olimpijsko odličje nakon bronce iz Londona.

Srebro je osvojio Kinez Tian Tao sa 395kg (178 / 217kg), a zanimljivo Tao je imao samo dva uspješna od šest pokušaja. Treći je bio Rumunj Gabriel Sincraian sa 390kg (173 / 217 kg).

Jedini hrvatski predstavnik u dizanju utega 29-godišnji Amar Musić osvojio je ukupno 15. mjesto a ukupno je podignuo 336 kg.

Musić, koji tek nekoliko dana prije početka Igara doznao da će nastupiti u Brazilu, u trzaju je podignuo 150 kg, a uz jedan neispravan pokušaj u izbačaju, njegov je rezultat bio 186 kg.

Narod.hr nastoji objektivno informirati javnost o svim važnim temama iz Hrvatske i svijeta i onim temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima. Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati vas o najvažnijim događajima potrebna nam je Vaša pomoć. Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/h