Zlato i rekord za Rostamija, Musić osvojio 15. mjesto na Olimpijskim igrama

Foto: fah

Iranski dizač utega Kianoush Rostami osvojio je zlatnu medalju s novim svjetskim rekordom u kategoriji do 85 kilograma, dok je hrvatski reprezentativac Amar Musić osvojio ukupno 15. mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rostami je osvojio zlato podignuvši ukupno 396 kilograma, jedan kilogram više od dosadašnjeg svjetskog i njegovog rekorda iz Teherana ove godine. U trzaju je podigao 179 kg, a u izbačaju 217 kg. Irancu je ovo drugo olimpijsko odličje nakon bronce iz Londona.

Srebro je osvojio Kinez Tian Tao sa 395kg (178 / 217kg), a zanimljivo Tao je imao samo dva uspješna od šest pokušaja. Treći je bio Rumunj Gabriel Sincraian sa 390kg (173 / 217 kg).

Jedini hrvatski predstavnik u dizanju utega 29-godišnji Amar Musić osvojio je ukupno 15. mjesto a ukupno je podignuo 336 kg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Musić, koji tek nekoliko dana prije početka Igara doznao da će nastupiti u Brazilu, u trzaju je podignuo 150 kg, a uz jedan neispravan pokušaj u izbačaju, njegov je rezultat bio 186 kg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.