Zlonamjerna medijska nagađanja: Nema – niti je bilo ‘slučaja Cindrić’!

Foto: fah

Jedan od najboljih hrvatskih rukometaša, Luka Cindrić, nije igrao protiv Japana i protiv Makedonije. I dok su rukometni Vatreni lakoćom preskočili Japan Makedonija je ipak bila ozbiljniji protivnik, no, nedovoljno ”ozbiljan” za ovakvu, razigranu Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom kako je Cindrić jedan od istaknutijih svjetskih rukometaša dio medija pokušao je napraviti slučaj od činjenice da popularni ”Cindra” već dvije utakmice ”nije u prvom u prvom planu”, s druge strane dojam je kako se namjerno ispušta iz vida nesporna činjenica – kako turnir odmiče izabranici Line Čevara igraju sve bolje, atmosfera u momčadi je fenomenalna, baš kao i na tribinama.  Drugim riječima, oni koji poznaju rukomet i sustav natjecanja na Svjetskom prvenstvu odmah su shvatili zašto Červar odmara Cindrića. Takvih prilika za odmor ključnih igrača na nekim ranijim natjecanjima nije bilo, što se znalo pokazati kao veliki problem.

Naime, Hrvatska može pobijediti sve u skupini, kao što vjerojatno i hoće, no, posljednja će utakmica grupne faze  ipak biti ključna, ona će zapravo vrlo vjerojatno odrediti putnika za polufinale s obzirom sve ono što slijedi u nastavku turnira i na činjenici da se hrvatska skupina križa sa skupinom u kojoj su najveći favoriti prvenstva. Dakle, Cindrić će Červaru biti potreban protiv jake Španjolske, kao i Štrlek, koji se također nije naigrao u srazu s Makedonijom.

Hrvatska je protiv Makedonije odigrala možda i najbolju utakmicu u posljednjih godinu dana, nije bilo nikakve potrebe za razbijanjem kompaktnosti koju je pokazala Červarova momčad. Najistaknutiji pojedinci hrvatske reprezentacije, poput Duvnjaka, Šege, Karačića, Horvata, ranije Stepančića… podredili su svoju igru momčadi, što se i vidi na parketu, nema previše ”soliranja”, a praznog hoda kako turnir odmiče tijekom utakmica sve je manje.  Zašto nepotrebnim forsiranjem izbaciti momčad iz ritma?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uostalom i sam Cindrić to potvrđuje…

“Imam malih problema sa zadnjom ložom desne noge, ali nije ništa strašno. To je bio dogovor mene, liječnika i izbornika da ne riskiramo, no da je bilo gusto protiv Makedonaca, vjerojatno bih igrao”,  rekao je Cindrić i tako, kako smo već spomenuli, potvrdio sve ono što je rekao poslije pobjede protiv Makedonije izbornik Lino Červar.

”Cindrić nije igrao jer nismo htjeli ništa riskirati, čuvamo ga za Španjolsku. Nije bilo potrebe za njegovim ulaskom jer je ekipa večeras stvarno bila kompaktna i čvsta”, poručio je Lino te tako i prije Bahreina najavio derbi skupine protiv Španjolske 17. siječnja. Pobjednik te utakmice stići će na korak do polufinala, a to onda znači i borbu za medalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.