ZOI 2018: Hokejašice Kanade pobjedom protiv braniteljica naslova SAD-a izravno u polufinalu

Foto: fah

Hokejašice Kanade izborile su izravni plasman u polufinale olimpijskog turnira na ZOI u Pjongčangu osvojivši prvo mjesto u skupini A zahvaljujući 2-1 (0-0, 2-0, 0-1) pobjedi protiv braniteljica naslova SAD-a u susretu 3. kola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kanađanke su povele sa 2-0 golovima Meghan Agoste i Sarah Nurse u drugoj trećini, a Amerikanke su u uspjele samo smanjiti na 2-1 na samom početku posljednjih 20 minuta preko Kendall Coyne.

Kanada će tako sljedeći nastup imati 19. veljače kada će u polufinalu igrati protiv pobjednica iz susreta Švedska – Finska koji se igra u subotu, dok će SAD igrati u četvrtfinalu protiv Japana.

Treće mjesto u skupini A zauzela je Finska koja je u izravnom dvoboju za prolazak u četvrtfinale svladala Rusiju sa 5-1 (1-0, 2-0, 2-1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Kanade, izravni plasman u polufinale još u srijedu izborila je i Švicarska kao pobjednik skupine B.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.