ZOI 2018: McMorris do medalje niti godinu dana nakon stravične nesreće

Foto: Twitter

Kanadski daskaš na snijegu Mark McMorris u nedjelju je osvojio brončanu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu u disciplini slopestyle niti godinu dana nakon stravične nesreće u kojoj je u ožujku prošle godine zadobio ozljede opasne po život – 17 prijeloma kostiju, probušeno plućno krilo i uništenu slezenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilikom pokušaja izvođenja elementa koji je uključivao okret od 1440 stupnjeva McMorris je udario u stablo te mu je tom prilikom eksplodirala slezena, probušeno mu je plućno krilo, te je slomio čeljust, zdjelicu, lijevu ruku i nekoliko rebara. Zbog ozbiljnosti ozljeda liječnici su ga stavili u stanje inducirane kome.

Uslijedio je višemjesečni oporavak, a već u studenome prošle godine McMorris se natjecao u Svjetskom kupu i – pobijedio!

“Ne želim danas mnogo razmišljati o onome što je bilo, samo mi je drago da mogu ponovno daskati”, rekao je McMorris.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za McMorrisa ovo je druga olimpijska medalja koju je osvojio, bio je brončani u slopestyleu i prije četiri godine u Sočiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.