ZOI 2018: Ne morate svaki dan jesti kavijar, komentar je predsjednika IIHF-a na izostanak igrača iz NHL-a

Foto: fah

Iako na ZOI u Pjongčangu nismo mogli gledati sve najbolje hokejaše na svijetu, jer nije bilo igrača iz NHL-a, predsjednik Međunarodne hokejaške federacije (IIHF) Rene Fasel misli da to nije umanjilo atraktivnost olimpijskog turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne morate svaki dan jesti kavijar, možete živjeti i od mesne štruce i kobasica. Petak je bio takav dan”, kazao je Fasel misleći na najveću senzaciju olimpijskog turnira koju su priredili hokejaši Njemačke koji su u polufinalu svladali Kanadu sa 4-3 (1-0, 3-1, 0-2).

Tako će se Njemačka u nedjelju po prvi puta u povijesti boriti za zlatnu medalju protiv ruske reprezentacije, koja je sa 3-0 svladala Češku, a Kanađanima i Česima ostaje borba za broncu.

“Naravno da su ljubitelji hokeja razočarani što nema igrača iz NHL-a, ali što se tu može. Mi moramo promovirati hokej, a polufinalna utakmica Njemačke i Kanade bila je nešto posebno. Mislim da nikoga u Njemačkoj nije briga što nema NHL igrača u Pjongčangu”, dodao je Fasel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.