Zubčić: Nažalost, promašio sam jedna vrata, no to je skijanje

Foto: snimka zaslona

Nažalost, promašio sam jedna vrata i diskvalificiran sam, tako da ovoga puta ništa od bodova, kazao je hrvatski skijaš Filip Zubčić nakon što je ostao bez plasmana u drugoj vožnji slaloma Svjetskog kupa u talijanskoj Madonni di Campiglio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zubčić je imao osmo vrijeme prve vožnje, no u drugom nastupu je ostao bez plasmana.

Napravio je veliku grešku pred kraj vožnje i ušao u cilj s jednom sekundom i 63 stotinke zaostatka. Međutim, naknadno je diskvalificiran zbog “haklanja” vrata.

– Prvi “fauf” je bio dobar, bio sam u dobroj poziciji. U drugoj vožnji sam dao sve od sebe, međutim napravio sam pogrešku. Ali to je skijanje. Za mene je ovaj 12. mjesec bio jako uspješan. Uspio sam uhvatiti konstantu u veleslalomu, sada slijedi malo odmor za Božić, a onda idemo dalje, kazao je Zubčić koji se trenutačno nalazi na trećem mjestu ukupnog poretka Svjetskog kupa sa 201 bodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj vožnji je nastupio i Istok Rodeš koji je sa zaostatkom od 2.47 sekunde zauzeo 26. mjesto, pokvarivši za četiri pozicije plasman iz prve vožnje.

– Osvojio sam bodove u zadnjoj slalomskoj utrci ove godine. Druga vožnja je mogla biti malo bolja, ostao sam u ritmu iz prve vožnje gdje je staza bila malo više oštećena. Međutim, ovo je dobra pologa za iduću godinu i siječanj u kojem dolazi puno važnih utrka, kazao je Rodeš.

Treći hrvatski predstavnik Samuel Kolega zauzeo je 31. mjesto u prvoj vožnji, a bez druge vožnje je ostao za svega jednu stotinku sekunde, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.