Zubčić: ‘Neću žaliti za stotinkama, sve je dobro prošlo’

Zubčić
Foto: fah

– Kako je dosta ravno bilo do zadnjih vrata ja sam već zabio glavu u pod zbog što bolje aerodinamike. I kako sam kod zadnjih vrata dignuo pogled, vidio sam lika ispred sebe. Baš me šokirao. Stajao mi je u liniji. Da sam išao ravno zabio bih se u njega. Morao sam korigirati linije i tu sam sigurno nešto malo izgubio, rekao je Filip Zubčić za HRT nakon incidenta koji se dogodio u cilju druge veleslalomske vožnje u Alta Badiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umalo se sudario s neopreznim čovjekom iz organizacije utrke koji je šetao ciljnom ravninom u krivo vrijeme.

– Koliko vidim to je radnik sa staze. Mislim da im je došlo do pomutnje jer je iza mene išao TV break i tri minute pauze. Možda su mislili da je već nakon De Aliprandinija taj prekid, pa su nešto popravljali na stazi. Organizatori su pogriješili.

Srećom, sudar je izbjegnut jer posljedice su mogle biti kobne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ja bih možda prošao dobro, ali taj čovjek ne bi. On je bio u trku, pomeo bih ga, možda i strgao. Događaju se takve stvari, ali ne baš često. Nije bilo ugodno.

Zubčić je na kraju osvojio deseto mjesto, što mu je drugi Top 10 plasman u novoj sezoni, nakon osmog mjesta u Beaver Creeku.

– Zadovoljan sam nastupom, imao sam dvije jako dobre vožnje i riskirao sam maksimalno. Stotinke su me dijelile od petog mjesta, što bi mi bio najbolji rezultat u karijeri. Što je tu je. Ja uvijek govorim da će se stotinke kad-tad okrenuti i vratiti. Izgubio sam zbog incidenta 7 do 8 stotinki i bio bih dva-tri mjesta naprijed. No, nećemo žaliti za stotinkama, veselit ćemo se Top 10 plasmanu, dok ne počnem dolaziti na postolja, a onda će se apetiti podignuti, zaključio je Zubčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.