Zubčić: ‘Nisam dosad skijao u Cortini, nemam pojma što me tamo čeka’

epa08264140 Filip Zubcic of Croatia in action during the first run of the men's Giant Slalom race of the FIS Alpine Skiing World Cup in Hinterstoder, Austria, 02 March 2020. EPA/CHRISTIAN BRUNA

U Cortini d’Ampezzo u nedjelju počinje Svjetsko skijaško prvenstvo. Veliki hrvatski favorit je Filip Zubčić u veleslalomu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči nastupa u Cortini, u razgovoru za Hrvatski radio Zubčić je pričao o dosadašnjoj sezoni, planovima za budućnost, nadolazećem Svjetskom prvenstvu, a komentirao je i sjajne uspjehe mlade hrvatske skijašice Zrinke Ljutić. S njim je razgovarao Krešimir Gotlin.

Kako je zadovoljan dosadašnjim dijelom sezone?

– Jako sam zadovoljan, sve je onako kako sam zamislio, možda ovih zadnjih par utrka slaloma nisu bile na nivou kao što sam očekivao, no sve u svemu, skupili smo dosta bodova i zadovoljni smo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Planira li se u nastavku karijere posvetiti bržim disciplinama?

– Trebaš imati ili dvije vrhunske discipline da si konstantno u tri, ili tri jako dobre ako se hoćeš boriti za Veliki globus. Ja jako volim brze discipline, međutim ove godine smo se fokusirali na slalom i veleslalom. Nadam se da ćemo sljedeće godine malo više trenirati brze discipline, ali zasad je fokus na slalomu i veleslalomu i na paralelnim utrkama.

Na stazi u Cortini d’Ampezzo gdje u nedjelju počinje Svjetsko prvenstvo Zubčić nije nikad skijao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Uopće nemam pojma što me čeka tamo. Poznavanje staze definitivno ti da malu prednost, no ja to ne gledam ni kao prednost niti kao manu. Svi znamo da sam svoju prvu pobjedu ostvario u Japanu, gdje sam bio samo jedanput, tako da tu stazu nisam pretjerano poznavao. Ako dobro skijaš, ako si na nivou, možeš pobijediti gdje god hoćeš. Nije najbitnija stvar poznavati stazu.

O uspjehu hrvatskih skijaša na Sljemenu gdje su sva četvorica osvojila bodove

– Bio je to prekrasan dan za hrvatsko skijanje, jer smo sva četvorica koji smo startali smo završili u 30, tako da smo stvarno napravili nešto lijepo na našem brdu. Mislim da idemo u dobrom smjeru kao cijela ekipa i da će se dečki uspjeti podići u formi i napraviti još neke dobre rezultate za kraj sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O sjajnoj Zrinki Ljutić, velikoj nadi hrvatskog skijanja

– Ljudi pojma nemaju koliko su njeni rezultati dobri. Ja pratim skijanje cijeli život i još nisam vidio da je netko toliko dominantan u prvoj godini FIS-a. Nije upitno hoće li ona ikada biti šampionka, već kada će biti. Ima veliku perspektivu i skija fenomenalno.

Za godinu dana su Zimske olimpijske igre u Pekingu.

– Nisam fokusiran na to, imam još ostatak ove sezone, pa cijeli pripremni period i početak sljedeće sezone, tako da će Olimpijada doći u svom ritmu…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.