Poraz hrvatskih vaterpolista od Amerikanaca u pripremnoj utakmici

Foto: fah

Hrvatska vaterpolska reprezentacija poražena je na peterce od SAD u pripremnoj utakmici za kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to prva utakmica s Amerikancima koja je planirana u sklopu priprema reprezentacije pred odlazak na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre. Nakon četiri četvrtine rezultat je bio 17:17 (1:4, 2:4, 3:4, 4:4) te su igrani peterci koji u zavšili na strani Amerikanaca rezultatom 22:21.

Najviše pogodaka u hrvatskoj reprezentaciji zabilježili su Loren Fatović, Ante Vukičević i Luka Bukić, po tri gola, dok je Amerikance predvodio Maxwell Irving s pet golova.

– Objektivno naša obrana nije na nivou. No, pozitivno je što smo se i nakon 4-5 golova razlike uspjeli vratiti. Ipak, primiti ovoliko golova nije dobro. Vjerujem da ćemo utakmicu proanalizirati te da će ovo sutra izgledati puno bolje, kazao je Maro Joković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Atmosfera unutar reprezentacije je super. No mislim da obranu moramo dići na najveći mogući nivo kako bi u Rotterdamu uzeli vizu za Tokio. Smatram da smo dobro ušli u utakmicu, no obrana nije funkcionirala već od prvog napada. Ipak, vjerujem da ćemo već sutra pokazati bolje lice. Nadam se našoj pobjedi i da ćemo s optimizmom otići u Rotterdam, izjavio je Loren Fatović.

Barakude sutra u Zagrebu imaju još jednu utakmicu s američkom reprezentacijom koja će se također odigrati u 19 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.