Zubčić uoči Adelbodena: Manijakalno pustiti zadnju strminu ne može svatko

Foto: snimka zaslona

Filip Zubčić, Istok Rodeš i Samuel Kolega najavili su veleslalom Svjetskog skijaškog kupa koji se u subotu vozi u švicarskom Adelbodenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Adelboden je jedna od meni dražih utrka i staza. Imam stvarno lijepa sjećanja s te utrke, moje prvo postolje u karijeri, još sam bio dva puta drugi, znači imam tri druga mjesta. U slalomu sam bio uvijek solidan, uvijek je falilo nešto malo da bih bio odličan. Međutim isto je to lijepo, da imaš neke stvari koje možeš popraviti. Veselim se toj utrci, osjećam se dobro i nadam se da će biti i zdravlje u ovoj godini odlično i da mogu biti na nivou, rekao je najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić.

– Staza je sama po sebi jako zahtjevna, užasno je dugačka, teren se mijenja, ima puno sjene, znači vidljivost je dosta loša. Ta zadnja strmina nije sama po sebi toliko teška, koliko dođeš umoran dolje, pa je zato jako teška, jer dođeš s minutom i više u nogoma, a tu zadnju strminu treba pustiti manijakalno. To ne može svatko odraditi kako spada, dodao je.

Istok Rodeš istaknuo je nepredvidljive vremenske uvjete:

– Prva utrka u siječnju je Adelboden, utrka gdje sam osvojio svoje prve bodove u Svjetskom kupu, staza koju znam dobro i koju volim. Nikad ne znaš što će te dočekati od vremenskih uvjeta, često zna biti kiša. Vidjet ćemo što će biti po tom pitanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Adelboden mi je možda najdraža staza, to je pravi naš klasik. zadnje dvije godine je bilo dosta solidno, obje sam “bio u bodovima”, iako nisam ni tamo još uspio spojiti svoje stopostotne vožnje, to je tamo stvarno teško. No veselim se tome, veselim se cijelom prvom mjesecu s četiri klasika, Adelboden, Wengen, Kitzbuehel i Schladming. Nadam se stvarno ući u pravu formu i pokazati što znam, najavio je Samuel Kolega, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.