Apsurdna izborna skupština u Bihaću: Bošnjaci Razim i Anel posvađali se tko će biti potpredsjednik iz reda Hrvata!

Foto: snimka zaslona

Izbor vodstva skupštine Unsko-sanske županije sa sjedištem u Bihaću odužila se u četvrtak jer se zastupnici Razim Halkić i Anel Šahinović nisu mogli dogovoriti koji će od njih preuzeti poziciju dopredsjednika skupštine koja pripada Hrvatima što dodatno proširuje rasprave o političkim zloporabama s lažnim predstavljanjem, temeljem kojega Bošnjaci preglasavanjem Hrvatima biraju predstavnike počevši od Željka Komšića.

>(VIDEO) Željko Komšić: ‘Točno je, moj je otac bio ljuti komunist, ali ja sam Hrvat, odgajan sam u tom duhu’

>(FOTO) Osvanula fotografija Željka Komšića u uniformi Armije BiH iz 1993. u Kreševu – što se u tom mjestu događalo?

Kako su izvijestili mediji u županijsku skupštinu sa sjedištem u Bihaću izabrani su zastupnici iz reda SDP-a BiH, odnosno Laburističke stranke. Razim Salkić i Anel Šahinović se tijekom današnje sjednice nisu mogli usuglasiti tko će od njih dvojice biti potpredsjednik. Nakon više stanki i nagovaranja za potpredsjednika skupštine iz reda Hrvata ipak je izabran Razim Halkić. Odlučila je to nova skupštinska većina koju čini više bošnjačkih stranaka.

Predsjednik HKDU-a BiH Ivan Musa, koji je i član vodstva Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH istaknuo je kako se radi o očitim zloporabama s lažnim nacionalnim izjašnjavanjem kako bi se popunile hrvatske pozicije.

“Ovo nije prvi put da se manipulira s nacionalnim predstavljanjem. U BiH je to iznimno opasno jer se na taj način Hrvate nastoji izbaciti iz vlasti i to ne samo u Unsko-sanskoj županiji nego i u Federaciji BiH“, rekao je Musa za medije u Mostaru.

Pojasnio je kako će Razim ili Anel biti izabrani u hrvatski klub Doma naroda FBiH. Po njegovom objašnjenu cilj bošnjačkih stranaka je doći do 6 izaslanika Hrvata od 17 koliko broji klub Hrvata kako bi hrvatski narod izbacili iz vlasti u Federaciji BiH.

>Češki mediji o izborima u BiH: Ili će BiH postati stvarna federacija što je malo vjerojatno, ili će se podijeliti

“Ovo najzornije pokazuje kako je Hrvatski sabor trebao donijeti Deklaraciju o položaju Hrvata u BiH koje se nastoji politički razvlastiti, a zatim i nacionalno oslabiti”, dodao je Musa.

Nakon posljednje odluke Središnjeg izbornog povjerenstva da se primijeni popis 2013. te da se iz svake županije bira po jedan izaslanik iz reda sva tri konstitutivna naroda, u hrvatskome klubu Doma naroda naći će se i Razim Halkić ili Anel Šahinović.

Kako bi se izabrala izvršna vlast u Federaciji BiH bez hrvatskih stranaka potrebno je da bošnjačke stranke uspiju delegirati u Dom naroda šest izaslanika u hrvatskome klubu.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hina