Black Lives Matter (BLM): Šokantna marksistička pozadina i skrivene namjere globalnog pokreta

black lives matter
Foto: Fah

Nedavno istraživanje istraživačkog centra Pew (Pew Research Center) pokazalo je da više od dvije trećine Amerikanaca podržava pokret Black Lives Matter (BLM). Visoka razina podrške postavlja pitanje koliko javnost zna o BLM-u.

 Na površini, BLM se predstavlja kao široki pokret posvećen plemenitim zadacima borbe protiv rasizma i policijske brutalnosti. Dublje proučavanje pokazuje da je BLM marksistički revolucionarni pokret koji ima za cilj pretvoriti Sjedinjene Države – i cijeli svijet – u komunističku distopiju, piše gatestoneinstute.org

Osnivači BLM-a sami otvoreno priznaju da su marksistički ideolozi.

Njihovi samozatajni mentori uključuju bivše članove Weather Underground, radikalne “ljevičarske” terorističke skupine koja je pokušala uvesti komunističku revoluciju u Sjedinjene Države 1960-ih i 1970-ih. BLM je u prijateljstvu sa  venecuelanskim diktatorom Nicolasom Madurom, čija je socijalistička politika donijela ekonomski kolaps i neizrecivu bijedu milijunima ljudi.

Što BLM napada i što žele ukinuti?

BLM izjavljuje da želi ukinuti:

  • tradicijsku obitelj (otac, majka i djeca);
  • policiju i zatvore;
  • heteronormativnost (heteroseksualnost kao temeljnu društvenu normu) ;
  • kapitalizam

BLM i njegove grupacije povezane s tim pokretom zahtijevaju moratorij na iznajmljivanje, hipoteke i komunalije. Čelnici BLM-a zaprijetili su da će “spaliti sustav” ako njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni. Oni također treniraju paramilicije zasnovane na militantnom pokretu Blacks panters (Crne pantere) iz 1960-ih.

BLM, koji nije registriran kao neprofitna organizacija u porezne svrhe, prikupio je donacije nekoliko desetaka milijuna dolara. Financije BLM-a su nejasne. BLM-ove donacije prikuplja ActBlue, platforma za prikupljanje sredstava koja je povezana s Demokratskom strankom i skupinama povezanim s njom. Doista, čelnici BLM-a potvrdili su da je njihov neposredni cilj uklanjanje američkog predsjednika Donalda J. Trumpa s dužnosti.

Najvažnije je da se glavna premisa BLM-a temelji na lažnoj tvrdnji da su Sjedinjene Države “u ratu” s Afroamerikancima.

Afroamerikance  ne sustavno ne napadaju bijeli Amerikanci. Pedeset godina nakon potpisivanja Zakona o građanskim pravima iz 1964. godine, više od 75% građana Amerike, uključujući većinu bijelaca i crnaca, složilo se da je postignut stvarni napredak u uklanjanju rasne diskriminacije. Stručnjaci su primijetili da nemogućnost BLM-a da proizvede čvrste empirijske dokaze o sustavnom rasizmu objašnjava zašto njegovi čelnici nastavljaju “proširiti i produbiti” optužnicu da bi obuhvatili cjelokupnu američku zajednicu.

Što govore vođe i članovi BLM o sebi?

“Mi zapravo imamo ideološki okvir. Ja i Alicia [Garza], posebno, mi smo obučeni organizatori. Mi smo obučeni marksisti. Super smo upućeni u ideološke teorije.” – BLM suosnivač Patrisse Cullors, 22. srpnja 2015.

“Ako nam ova država neće dati da ono što želimo, tada ćemo srušiti ovaj sustav i zamijeniti ga. U redu? I mogao bih govoriti figurativno. Mogao bih govoriti doslovno. To je stvar interpretacije …. Ja samo želim ‘crno oslobođenje’ i ‘crni suverenizam’, neophodan na bilo koji način ” – BLM aktivist Hank Newsome, 25. lipnja 2020.

“Ostanite na ulicama! Sustav baca svaku diverzantsku i demotivirajuću taktiku na nas. Borimo se za okončanje postojanja policije i zatvora kao sustava kao dio borbe protiv bijelog nadmoćnog kapitalističkog heteropatrijarhalnog imperijalizma. Pozovite svoje drugove i budite usredotočeni.” – BLM Chicago, Twitter, 16. lipnja 2020.

“Ne postoje stvari poput” plavih života “. Nema plavog života. Biti policajac je zanimanje, to je posao. “Svi životi su bitni” – to je kao da kažem da je nebo plavo. Nisam čuo kako je policija na pravoj strani povijesti. ” – Suosnivač BLM-a Alicia Garza, ktvu.com, 30. ožujka 2018.

“Stotine godina generacijske ugnjetavanja i trauma i infrastrukturni rasizam utječu na naša tijela i čine naša tijela ranjivijima na nešto poput COVID-19.” – Suosnivač BLM-a Patrisse Cullors, Hollywood Reporter, 2. lipnja 2020.

„Kažemo #DefundThePolice i #DefundDepOfCorrections jer djeluju u tandemu. Rast masovnog zatvaranja dogodio se usporedo s porastom masovnih policijskih snaga. Policija se mora se ukinuti kao sustav. “- BLM Chicago, 13. lipnja 2020. 

“Mi smo antikapitalisti. Vjerujemo i razumijemo da crnci nikada neće postići oslobođenje pod trenutnim globalnim rasističkim kapitalističkim sustavom.” – Pokret za crne živote (M4BL), koji je dio BLM-a, 5. lipnja 2020. 

“‘ All Lives Matter (Svi životi su važni)’ malo je više od rasističkog pseća zvižduka koji pokušava oboje delegitimizirati stoljeća tvrdnji o globalnom ugnjetavanju protiv crnaca i pozicionirati one koji pokazuju ogroman ponos kao Crni pokret kao neprijatelje države. Mi smo neprijatelji svih rasističkih, seksističkih, klasičnih, ksenofobičnih država koje iskazuju brutalnost i ubojstva protiv marginaliziranih osoba koji zaslužuju živjeti kao slobodni ljudi. ” – Feminista Jones, aktivistkinja BLM-a. 

“Zalažemo se za palestinsko civilno društvo u pozivu na ciljane sankcije u skladu s međunarodnim pravom protiv izraelskog kolonijalnog i aparthejdskog režima.” – BLM UK, 28. lipnja 2020. “Mi smo pokret abolicionista. Ne vjerujemo u reformu policije, države ili zatvorskog industrijskog kompleksa.” – BLM UK, 21. lipnja 2020. 

“Da, mislim da bi se trebali srušiti spomenici i kipovi bijelog Europljana za koje tvrde da je Isus. Oni su oblik bijele nadmoći. Oduvijek su bili. U Bibliji, kada se Isusova obitelj htjela sakriti i umiješati se, pogodite kamo su otišli? Egipat! Ne Danska. Srušimo ih (Issusove kipove u javnom prostoru op.) ” – jedan od vođa BLM-a Shaun King, 22. lipnja 2020. 

“Živimo u političkom trenutku u kojem prvi put nakon dugog vremena govorimo o alternativama kapitalizmu.” – Alicia Garza, suosnivač BLM-a, ožujak 2015. “Antirasizam je antikapitalistički i obrnuto. Nema dva načina. Da bi bio antirasistički mora se odbaciti bussines i poslovanja kao nešto normalno. Za kraj rasizma potrebna je transformacija globalnih političko-ekonomske postavki svijeta“ Joshua Virasami, BLM UK, 8. lipnja 2020.

 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/gatestoneinstitute.org