Dječak koji se osjećao kao djevojčica požalio zbog hormonske terapije: Zapravo sam se osjećao ugodno u vlastitom tijelu

Foto: Snimka zaslona

Dječak koji se u dobi od 12 godina započeo izjašnjavati i oblačiti kao djevojčica te uzimati hormonsku terapiju, predomislio se dvije godine kasnije.

> Novi zakon u Kanadi: Roditeljima će oduzimati djecu ako ne pristaju na njihov “rodni identitet” i “seksualnu orijentaciju”

Priča 14-godišnjeg Australca Patricka Mitchella objavljena je u australskoj emisiji 60 Minutes. Dao je i intervju za internetski časopis Woman’s Day, objasnivši kako je shvatio da mu je ugodnije kao dječaku nakon što su ga počeli nazivati „djevojčicom.”

> Ivana Maletić (HDZ): Bolje je da Hrvatska ne ratificira Istanbulsku konvenciju

Sada će biti podvrgnut operaciji kako bi mu se uklonilo tkivo grudi koje je izraslo kao posljedica uzimanja estrogena.

„Imao sam osjećaj da sam na pravom putu da postanem djevojčica,” rekao je Mitchell na 60 Minutes.

Ali ranije ove godine, kada su mu se obraćali kao „jednoj od djevojčica”, to mu je pomoglo da shvati: „Zapravo sam se osjećao ugodno u svom tijelu [koje je tijelo muškarca].”

„Svaki dan sam se osjećao sve bolje!”, rekao je.

Foto: Snimka zaslona

Walt Heyer, osnivač SexChangeRegret.com, mrežne stranice za osobe koje su požalile pretvaranje da su drugog spola, napisao je u e-poruci je za LifeSiteNews: „I sâm sam bio ‘transrodno’ dijete. Ova priča o Patricku još je jedan dokaz da liječnici koji zagovaraju “transrodnost” nemaju načina dokazati koja su djeca “transrodna”. Ali nije im problem „nepromišljeno brzati s terapijama”.”

„Ono što doista znamo jest da se kroz uporno, stalno poticanje roditelja, liječnika i škole djecu može navesti da pomisle da su transrodna,” kaže Heyer.

„Kada se sa svih strana podržavaju transrodni identiteti, svako će dijete prije ili kasnije razviti simptome rodne disforije. Patrick je imao sreće jer je „istupio” i priznao da se osjeća ugodno u svom dječačkom tijelu.”

„Znala sam da su njegove misli uhvatile korak s njegovim tijelom,” rekla je dječakova majka. Ona je s njim otvorila temu “transrodnosti” kada je imao oko 12 godina, i on je vrlo pozitivno reagirao na prijedlog da zbog toga odu k liječniku.

> Belgija je 6. država koja je omogućila promjenu spola “rodnim samoodređenjem”

Prema medijskim izvješćima, Patricku je majka pružila podršku i u pretvaranju da je drugog spola i u prihvaćanju njegova stvarnog spola.

„Djeca ne bi trebala biti izložena neprestanom poticanju ili medicinski izazvanim transrodnim terapijama do navršene 18. godine,” rekao je Heyer.

> Papa Franjo, poput svog prethodnika, protivi se rodnoj ideologiji i naziva ju demonskom

„Tek tada bi im se trebalo ponuditi da se podvrgnu psihološkoj procjeni kako bi se utvrdilo je li netretirani komorbiditet psihičkih poremećaja uzrok da se mlada osoba identificira kao transrodna.”

Heyer je rekao kako su poremećaji poput dismorfije tijela, bipolarnog poremećaja, disocijativnog poremećaja, depresije, anksioznosti i Aspergerovog sindroma „povezani s pojavom transrodnih identiteta.”

> Rodna ideologija na djelu: Malta uvela oznaku ‘X’ za spol na putovnicama, osobnim iskaznicama i radnim dozvolama

Ali nijedan od njih „ne zahtijeva blokiranje određenih hormona ili promjenu spola kao dio liječenja.”, upozorava Heyer.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/LifeSiteNews