Papa Franjo, poput svog prethodnika, protivi se rodnoj ideologiji i naziva ju demonskom

Foto: fah

Papa Franjo snažno je osudio rodnu ideologiju u privatnom razgovoru s austrijskim biskupom Andreasom Launom ranije ove godine, o čemu je biskup progovorio u nedavnom eseju, piše rcatholics.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papa Franjo tako po pitanju rodne ideologije slijedi svoga prethodnika, papu Benedikta XVI. koji je pred kraj pontifikata naglasio da rodna ideologija predstavlja negativni trend čovječanstva i duboku laž te da je zadaća crkvenih otaca da se tome usprotive.

Biskup Laun u svom eseju piše kako je papa Franjo rekao da je rodna ideologija demonska. Susret biskupa i pape dogodio se u siječnju 2017. kada su se austrijski biskupi susreli s papom, a upravo biskup Laun posljednji je pristupio papi i razgovarao s njime. On se sam složio s mišljenjem pape Franje o rodnoj ideologiji te i on tvrdi kako takva ideologija vodi do uništenja čovjeka.

Biskup Laun kaže i kako rodnu ideologiju, kao viđenje da danas ne postoje samo muškarci i žene već i drugi rodovi, promoviraju i svjetske vlade i javne osobe. Mnogo novca troši se na promociju i širenje rodne ideologije te njeno uklapanje u vrtićke i školske programe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biskup Laun potiče one koji se zanimaju za temu rodne ideologije da pročitaju knjigu autorice Gabriele Kuby „Svjetska seksualna revolucija – uništenje slobode u ime slobode“. Spomenuta autorica susrela se jednom prilikom s papom Benediktom XVI. koji joj je zahvalio na njezinu radu.

Čovjek kroz rodnu ideologiju sasvim gubi svoj identitet

Gabriele Kuby ne čudi nazivanje rodne ideologije demonskom jer se slaže kako je to najdublja moguća pobuna protiv Boga.
Čovjekovo ne prihvaćanje činjenice da je stvoren kao muškarac ili žena te njegova želja za slobodom koja se protivi iskustvu, znanosti, prirodi i razumu krajnja je perverzija individualizma, naglašava Kuby i dodaje da nakon što je čovjek izgubio naciju, vjeru i obitelj sada gubi i ostatak svog identiteta – biti muškarac ili žena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brak između muškarca i žene kao izraz ljepote

Papa Benedikt XVI. 2012. godine upozorio je na korištenje pojma „rod“ te rekao kako je duboka laž takve teorije i antropološke revolucije i više nego očita. Prema rodnoj ideologiji, spol prestaje biti dani element prirode već postaje društvena uloga koju svatko bira.

Ljudi takvim stavom negiraju svoju prirodu. Dualnost u pogledu spola bitan je aspekt onoga što čovjek po sebi jest. Čovjek dovodi u pitanje prirodu i počinje odlučivati sam za sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papa Benedikt XVI. upozoravao je na opasnosti rodne ideologije tijekom svog pontifikata i istaknuo kako se katolici, ali i sve druge osobe dobre volje trebaju boriti protiv takvih novih trendova. Crkva ima važnu ulogu potvrđivanja dostojanstva i ljepote braka kao izraza vjerne i velikodušne veze između muškarca i žene. Uzajamnost između muškarca i žene je izraz ljepote prirode kakvu sam Bog želi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.