Evo što su žene poručile Macronu nakon kontrozverznog tweeta o velikim obiteljima

twitter

Kako smo već pisali, francuski predsjednik Emanuel Macron je na događaju kojeg je organizirala “Zaklada Gates” izjavio kako žene u Africi imaju brojne obitelji zbog nedostatnog obrazovanja, te rekao “Pokažite mi savršeno obrazovanu ženu koja želi imati sedmero, osmero, devetoro djece”.

Macron opet moralizira Afrikancima: ‘Savršeno obrazovana žena neće imati veliku obitelj’

No reakcijama s društvenih mreža se zacijelo nije nadao. Ovo su neke od njih, objavljene pod hashtagom #PostcardsforMacron (Razglednice za Macrona):

Cindy Lathwell mu poručuje:  “Diploma prava, dvanaestero djece, zet, dvoje unuka. Tako puno LJUBAVI! Tako puno UŽITKA!”

Chinelo Ujubuonu iz Nigerije kaže, “Imam diplomski iz masovnih komunikacija i postdiplomski iz odnosa s javnošću i marketinga, zaposlena puno radno vrijeme 18 godina. Imam šestero djece”.

 

Razglednice Macronu stižu i iz SAD: Margaret Stampfli poručuje, “Obrazovala sam se na sveučilištima Seattle, Pacific, i Syracuse. Oduševljena sam sa svojih sedmero djece, sva su planirana i obožavana”.

Korisnica “Ophelia” šalje gornju razglednicu ispod koje piše: “Mama i tata su oboje doktori medicine, specijalisti ginekolozi. Da, to je osmero djece”.

Fech poručuje, “Moja majka je rođena i odrasla u Nigeriji, Afrika. Ona je obrazovana, radila je puno radno vrijeme kao učiteljica, potom poduzetnica, i bila je sjajna domaćica za šestero obrazovane djece i četrnaestero unuka (za sad). Volim te, mama”.

Catherine Hadro s EWTN televizije piše, “Moja baka, Donna Gene. 99 godina. Magisterij iz područja obrazovanja. Ovdje je na slici s troje od svoje desetero djece. Četvero od MNOGO unuka. I jedno praunuče.”

Javile su se i – Francuskinje.

Elisabeth iz Maistrea, koja na tweeteru navodi da je odvjetnica na sudu a usto je lokalna zastupnica Bologne-Billancourta, šalje sliku svoje obitelji i kaže: “Preponosni na svoje šestoro djece… i studiju na Školi zračnog i cestovnog prometa plus članstvo u odvjetničkoj komori u Parizu… sve najbolje tebi i Brigitte”.

A tu je i Beatrice sa svoje dvije diplome i šestero djece…

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

 

ako želite pogledati sve poruke Macronu od visokoobrazovanih žena s velikim obiteljima, ovdje su:

https://twitter.com/hashtag/postcardsformacron?vertical=default

 

Izvor: narod.hr