(FOTO, VIDEO) Kanadski premijer na političkoj korektnosti gradio karijeru pa je sada zbog kostimirane zabave proglašen rasistom

Foto: fah

Aktualni kanadski premijer i otvoreni zagovornik multikulturalizma Justin Trudeau, nosio je “neprimjerenu masku na kostimiranoj zabavi u privatnoj školi u kojoj je predavao u proljeće 2001.”, tvrde kritičari.

Trudeau je na političkoj korektnosti gradio svoju karijeru i imidž te je zbog brojnih prigovora drugima, postao na koncu žrtva vlastite politike – iako se radi o ‘bezazlenom’ maskiranju kojem je svrha imitiranje, ne ruganje.

(VIDEO) Zbog ‘političke korektnosti’ Kanada promijenila riječi himne: Sada je ‘rodno neutralna’

Traži se ostavka kanadskog premijera i istraga oko korupcije: Trudeau priznao lobiranje, no negira optužbe u dosad najvećoj aferi liberalne vlade

Slika je snimljena na tematskoj večeri ‘Tisuću i jedna noć’, a podsjetimo, u pričama iz ‘Tisuću i jedne noći’, nalazi se i ona o Aladinovoj čarobnoj lampi.

Na fotografiji s te tematske večeri vidi Trudeau, tada 29-godišnji sin pokojnog bivšeg premijera Pierrea Trudeaua, kako nosi turban i odijelo, a lice, vrat i ruke zatamnio je kremom kako bi dobio tamniju put i nalikovao na Aladina.

Fotografija se pojavila u godišnjaku 2001. godine.

Političar kojeg se smatra ‘najliberalnijim na svijetu’ suočio se s ozbiljnim optužbama za rasizam i to usred predizborne kampanje. Skandal bi mogao uništiti njegove izglede da bude ponovno izabran na parlamentarnim izborima 21. listopada na kojima ima ozbiljne suparnike u oporbenim konzervativcima. Kritičari izražavaju nevjericu da je sin bivšeg liberalnog premijera Pierrea Trudeaua, oca multikulturalizma u Kanadi, “mogao biti tako neosjetljiv”.

Nakon TIME-ove objave sporne fotografije, Trudeau se ispričao javnosti: „Nisam to trebao učiniti. Trebao sam znati bolje. Zaista mi je žao.”

Na pitanje je li mislio da je fotografija rasistička, rekao je: “Tada to nisam smatrao rasističkim, ali sada znam bolje.”, ustvrdio je braneći se.

TIME je objavio i još jednu fotografiju na kojoj se također nalazi Trudeau i nosi crni “makeup” kako bi otpjevao “Day-O”, jamajčansku narodnu pjesmu koju je izveo afroamerički pjevač Belafonte. Premijer je potvrdio i njenu autentičnost.

Pojavio se i video na kojem je navodno ponovno zamaskirani premijer s podignutim rukama.

U srijedu je Zita Astravas djelatnica PR službe liberalne stranke čiji je čelnik Trudeau, izjavila:

“Ta je fotografija snimljena dok je predavao u Vancouveru, na školskoj godišnjoj večeri koja je imala kostimiranu zabavu. Bio je odjeven kao lik iz Aladina.”

Trudeau, koji je rekao da neće podnijeti ostavku, objasnio je da “nije shvaćao kako je to bilo uvredljivo” i zatražio je od sugrađana oprost.

Što je politička korektnost na kojoj je Trudeau izgradio karijeru?

Politička korektnost izraz je koji predstavlja izbjegavanje gesti, ponašanja ili uporabu izraza koji predstavljaju ili se mogu protumačiti kao vrijeđanje ili omalovažavanje određene društvene skupine ili manjine.

Ivica Šola u svojoj se kolumni osvrnuo na političku korektnost te napisao:

“Izvaneuropske kulture, nekršćanske religije, islam, LGBT galaksija etički su superiorni “drugi” i “različiti” koje treba zaštititi. Dakle, u tom kontekstu, kao oblik revolucije, politička korektnost na valu neoprogresizma Europu može prihvatiti samo ako je izbriše i izgradi iznova, od nule. Ako je tome tako, ako u prošlosti nema ništa obvezujuće, na mjesto Europe treba doći pojedinac oslobođen od takve Europe, zločinački diskriminirajuće, pa dolazi do izjednačavanja želje i zakona. U toj paradigmi nije razum taj koji je temelj prava, nego impuls, pa je svaka želja dozvoljena, a svako uskraćivanje jest represija ili diskriminacija. Ljudska prava više nisu individualna, nego se temelje na pripadnosti grupi, kao u islamu, kao što je LGBTQ… zajednica i druge “ranjive skupine”. “Mislim, dakle postojim” zamijenjeno je sa “Želim, dakle postojim”.”

Otkako je postao čelnik Liberalne stranke Kanade, Trudeau je pokušao dokazati svoje ‘progresivne stavove’ široj javnosti.

U gradskoj vijećnici u Edmontonu, Alberta, u veljači prošle godine, mlada žena u publici upotrijebila je izraz “čovječanstvo” (engleski izraz ‘mankind’), Trudeau ju je ispravio i upozorio kako treba koristiti izraz koji je više uključiv – ‘peoplekind’.

Nakon pobjede na izborima 2015. godine, Trudeau je predstavio svoj kabinet. Tijekom tiskovne konferencije, novinar ga je upitao zašto smatra važnim podjednak broj muškaraca i žena u kabinetu.

Trudeau je odgovorio: “Zato što je 2015.” Nakon te izjave izrugivali su ga na internetu jer nije pojasnio svoj stav, već ponudio pomalo bahat odgovor.

Prošle godine Trudeau je, zajedno sa svojom suprugom i djecom, posjetio Indiju. Putovanje su obilježili gafovi i skandali uključujući pozivanje poznatog terorista na večeru. Tijekom cijelog putovanja Trudeau se, zajedno sa svojom obitelji, neprimjereno odijevao u indijsku odjeću što su mu mnogi zamjerili. Indijski komentator Sonam Mahajan prozvao je Trudeaua “sramotom” za Kanadu i za kanadske liberalne vrijednosti kada je suprugu i kćer natjerao da stave hidžabe, prenosi Breitbart.

Kanada zbog političke korektnosti promijenila riječi himne

Kanadski senatori u veljači 2018. godine izglasovali su promjenu teksta svoje himne na engleskome jeziku kako bi bila “rodno neutralna”.

Drugi stih himne iz “pobudi pravu patriotsku ljubav u svim sinovima svojim” promijenjen je u “pobudi pravu patriotsku ljubav u svima nama”.

Premijer Justin Trudeau označio je “rodnu ravnopravnost” jednim od prioriteta svoje politike otkako je imenovao jednak broj muškaraca i žena u svoj kabinet.

Podsjetimo, aktualni premijer na vlast je došao u studenom 2015., trideset i jednu godinu nakon završetka mandata njegova oca Pierrea.

Trudeau je obećavao otvoreniju vladu bližu ljudima, pomaknuvši liberalnu stranku više lijevo od uobičajenog. Trudeau je osvojio birače obećavši sniženje poreza za srednju klasu, legalizaciju marihuane, pokretanje ulaganja u infrastukture.

Prije dvije godine našao se u sukobu sa kanadskom konzervativnom strujom zbog odobravanja pobačaja, osobito kada je iskazao potporu Ircima u namjeri da se legalizira pobačaj prilikom posjeta irskog premijera Varadkara.

Kanada ima jedan od najpermisivnijih propisa o pobačaju na svijetu, po kojem je dopušteno abortirati dijete sve trenutka rođenja i to iz bilo kojeg razloga.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/TIME/Breitbart