Grabar-Kitarović izrazila sućut guvernerki Novog Zelanda zbog napada u Christchurchu

Foto: Fah

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uputila je u petak sućut guvernerki Novog Zelanda Patsy Reddy povodom terorističkih napada na džamije u gradu Christchurchu u kojima je poginulo najmanje 49 ljudi, priopćeno je iz njezinog ureda.

(FOTO) Napadač iz Novog Zelanda u svom manifestu spominje Srbe, Kosovo i Balkan; poznanica ističe: ‘Puno je putovao’

U napadu maskiranih ekstremista u petak na dvije džamije u novozelandskom Christchurchu poginulo je najmanje 49 ljudi, u događaju koji je premijerka Jacinda Ardern opisala jednim od najcrnijih dana u povijesti zemlje. Policija je uhitila četvero osumnjičenika.

Jedan od najcrnjih dana u povijesti Novog Zelanda: Najmanje 49 ubijenih u napadu na dvije džamije

„Republika Hrvatska i ja osobno osuđujemo ove brutalne napade na nevine ljude te ostajemo odlučni u borbi protiv terorizma, vjerske netrpeljivosti i svakog oblika netolerancije”, poručila je Grabar-Kitarović u poruci guvernerki te zemlje Patsy Reddy.

“U ovim teškim trenucima tuge i boli, molim Vas, Vaša Ekscelencijo, prenesite izraze naše sućuti i solidarnosti s obiteljima stradalih, kao i svim građanima Vaše države. Želimo brz oporavak ozlijeđenima te snagu i hrabrost novozelandskom narodu kako bi prebrodili posljedice ovih stravičnih zločina“, stoji u sućuti predsjednice.

Izvor: narod.hr/hina