Novi udar Komunističke partije na kršćane u Kini: Traže uklanjanje vjerskih simbola kao uvjet državne pomoći

Foto: Fah, GettyImages; fotomontaža: Narod.hr

U Kini se uvode nova drakonska pravila za vjerske zajednice. Da bi primili socijalnu pomoć, građani u nekoliko kineskih gradova moraju zamijeniti vjerske simbole slikama čelnika Komunističke partije Kine.

Kina koristi socijalnu pomoć kao izgovor kako bi zabranila građanima da u svojim kućama imaju kršćanske simbole. Oni koji odbiju pridržavati se uputa komunističke vlasti, a time i vladajuće partije, država uskraćuje financijsku potporu.

Današnje komunističke države: Znate li na koji način Kina provodi kontrolu protoka informacija?

Kina pooštrava mjere protiv vjerskog odgoja djece: Kazne roditeljima ako dovedu djecu u crkvu

Da bi primili socijalnu pomoć, građani moraju zamijeniti vjerske simbole slikama čelnika KP Kine

“Vlada pokušava ukloniti naše vjerovanje i želi postati Bog umjesto Isusa”, rekao je jedan kršćanski propovjednik časopisu posvećenom izvještavanju o ljudskim pravima i vjerskim slobodama u Kini, prenosi LifeSiteNews.

Gradskim dužnosnicima naređeno je da “uklone križeve, vjerske simbole i slike iz domova vjernika koji primaju socijalnu pomoć i zamijene ih portretima predsjednika Maoa i predsjednika Xija Jinpinga”, napisao je časopis Bitter Winter.

Jedan član kineske kršćanske crkve prepričao je kako su gradski dužnosnici izvršili raciju u njegovoj kući, uklanjajući sve vjerske simbole i zamijenivši ih portretom kineskog komunističkog oca Mao Zedonga.

“Osiromašena vjerska domaćinstva ne mogu ništa primati od države – moraju se pokoriti Komunističkoj partiji za novac koji dobiju”, objasnio je član crkve-

Prema Bitter Winter-u, “ta se politika primjenjuje diljem Kine.” U jednom mjestu službenici su otkazali “minimalnu potporu za život kršćanima s invaliditetom”.

U drugom gradu, starijoj kršćanki zabranjeno je primati socijalnu pomoć zbog toga što je jednostavno rekla: “Hvala Bogu”, nakon što joj je u siječnju ove godine isplaćena otprilike 28 dolara.

U drugom kinsekom gradu, zabilježeno je kako je državni službenik rekao kršćaninu nakon što je pretresao njegovu kuću i postavio portrete Maoa i Xi Jinpinga: “Ovo su najveći Bogovi. Ako se želite nekome klanjati, oni su ti. ”

Mnogi su trebali potpisati izjave kojom se odriče vjere i uništiti sve kršćanske simbole u svojoj kući, inače im država ukida naknade.

Kina je poznata po progonu kršćana, kao i drugih vjerskih i etničkih manjina. U lipnju, SAD je u Izvještaju o međunarodnoj vjerskoj slobodi posvetio je 115 stranica samo Kini.

Kao što se u izvješću ističe, kineski ustav jamči “slobodu vjerskog vjerovanja, ali zaštitu vjerske prakse ograničava na” normalne vjerske aktivnosti “, dok ne definira normalno“.

U odjeljku izvještaja o Kini navodi se bezbroj primjera katolika i drugih kršćana koji su napadani zbog svoje vjere od strane vlade.

Otac Paul Zhang, na primjer, priveden je nakon što je “odbio pristupiti vladi. Prema pisanju AsiaNews-a, vlasti su zaustavile Zhang-ov automobil, razbile prozor i pretukle ga prije nego što su ga odvele. Pretučen je i drugi muškarac u automobilu, ali nije priveden u pritvor. Petnaest dana prije ovog događaja policija je pretresla kuću u kojoj je Zhang predvodio misu.”

Podsjetimo, kineska totalitarna vlada donijela je 30. prosinca nova pravila koja praktički sve aspekte vjerskog života stavljaju pod kontrolu Komunističke partije.

Prema strožim pravilima uvedenima početkom godine, sve vjerske organizacije moraju promicati vrijednosti Komunističke partije i kineskog predsjednika Xi Jinpinga. Od crkava se očekuje da “šire principe i politike Komunističke partije Kine” i indoktriniraju sve “vjerske službenike i vjerske građane kako bi podržali vodstvo Komunističke partije Kine.”

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Lifesitenews