Rodna ideologija: U Kaliforniji omogućeno u dokumentima izabrati “treći rod”

Foto: Thinkstock

Savezna država Kalifornija donijela je prošlog mjeseca zakon SB179 kojim je omogućeno osobama koje se ne smatraju muškarcima i ženama upisati “treći rod” u vozačke dozvole, osobne iskaznice, domovnice i druge dokumente, prenosi USA Today.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda u stvarnosti postoje samo dva spola – ženski i muški – te je svaka osoba kromosomski određena psihofizički i psihosocijalno razvijati se u jednom ili drugom spolu (izuzev iznimno rijetkih slučajeva hermafroditizma – koji se medicinski može tretirati), država Kalifornija pridružila se Oregonu i Washingtonu te postala treća savezna država u SAD-u koja priznaje upis nekog “trećeg roda” u osobne dokumente. Uz navedene američke savezne države, i neke druge zemlje donijele su slične, čak i liberalnije zakone o tzv. “rodnom samoodređenju”, kojima dopuštaju promjenu spola u osobnim dokumentima na temelju obične izjave nadležnom tijelu – Malta, Irska, Norveška, Danska, Belgija, Grčka i Argentina.

> Belgija je 6. država koja je omogućila promjenu spola “rodnim samoodređenjem”

> Rodna ideologija na djelu: Malta uvela oznaku ‘X’ za spol na putovnicama, osobnim iskaznicama i radnim dozvolama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovim zakonom promiče se i društvu nameće u znanosti i stvarnosti potpuno neutemeljena “rodna” ideologija koja teoretski tvrdi kako postoji “rod” kao društveni konstrukt, potpuno odvojen od spola osobe, te koji je fluidan i može varirati pa se tako npr. osoba može ujutro probuditi kao muškarac, a navečer zaspati kao žena, ili nešto “treće”. Ovakvi teoretski i ideološki konstrukti koji nemaju nikakvo utemeljenje u stvarnosti, već se nasilno nameću društvu od strane LGBT lobija, nipošto ne bi smjeli biti dio javnih politika, kao što je slučaj u Kaliforniji i drugim državama koje su donijele ovakve i slične zakone.

Rodna” ideologija koja se implementira u društvo kroz zakonodavstvo, ima samo štetne i negativne posljedice za pojedince (napose žene, djecu i mlade), društvo u cjelini te temeljna ljudska i građanska prava i slobode zagarantirane međunarodnim dokumentima (sloboda vjeroispovijedi i primarno pravo roditelja na odgoj vlastite djece u skladu s osobnim vjerskim i filozofskim uvjerenjima).

> Posljedice rodne ideologije: ‘Transrodni’ muškarac napastvovao žene u skloništima za žene u Torontu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Lijeva vlada u Grčkoj ozakonila da mladi od 15. godine mogu samostalno promijeniti spol


Upravo “rodna” ideologija, u gore predstavljenom obliku, nameće se državama strankama Istanbulske konvencije, s obzirom da čini njen bitni sadržaj definiran u čl. 3. c. Istanbulsku konvenciju u ime Republike Hrvatske potpisao je Zoran Milanović, dok njenu ratifikaciju i implementaciju “rodne ideologije” u hrvatskom zakonodavstvu i društvu nameće premijer Plenković, zanemarujući time ustavno uređenje koje ne poznaje termin “rod” i ne sadržava postavke “rodne” teorije, opravdavajući to argumentima marksističkih feminista, “rodnih” i LGBT ideologa koji su potpuno neutemeljeni u znanosti.

> Plenković obrazlaže ratifikaciju Istanbulske konvencije knjigom Rade Borić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.