SAD: Demokrati protiv zakona po kojem bi nerođena djeca imala zaštitu kao pripadnici vrste Homo sapiens

Foto: GettyImages

Demokrati su u petak u američkom Zastupničkom domu glasovali protiv usvajanja izraza kojim bi se nerođena djeca uvrstila u već postojeće sigurnosne propise za pitku vodu.

HR 535, Zakon o postupanju s per- i polifluoralkilnim tvarima (PFAS) iz 2019. godine, unio bi izmjenu u federalni Zakon o sigurnoj pitkoj vodi dodavanjem izraza „nerođeno dijete“ na popis subpopulacija koje su posebno osjetljive na kontaminante u pitkoj vodi.

Zakon definira „nerođeno dijete“ kao „pripadnika vrste Homo sapiens, u bilo kojoj fazi razvitka, koje se nalazi u utrobi,“ kako je već definirano u federalnom Zakonu o nerođenim žrtvama nasilja.

Demokrati odbacili prijedlog zakona koji štiti nerođeno dijete

Zastupnički dom u petak je glasovao o prijedlogu zakona za ponovno prihvaćanje zakona HR 535 koji je uputila republikanska zastupnica iz države Washington, Cathy McMorris Rodgers. Prijedlog je odbačen u omjeru glasova 187:219.

„Najvažnije je to što prijedlog zakona štiti nerođeno dijete. Nadam se da se svi prisutni mogu složiti da to mora biti jedan od naših najvećih prioriteta: štititi ljude prije njihova rođenja i u svakoj fazi njihova života,“ rekla je Rodgers u svom govoru pred Zastupničkim domom.

„Potičem svoje kolege da podrže znanost pružajući podršku mom prijedlogu zakona.“

Stručnjaci upozoravaju: Nerođena djeca su posebno osjetljiva na izloženost kemikalijama

„Ovaj će prijedlog osigurati da se uzmu u obzir nerođena djeca prilikom ispitivanja učinaka određenih toksina na ranjive populacije,“ priopćila je Marjorie Dannenfelser, predsjednica organizacije Susan B. Anthony List.

„Glasovati protiv ovog prijedloga znači glasovati protiv zaštite nerođene djece koja su posebno osjetljiva na izloženost kemikalijama.“

Demokrati se protive čak i najmanjim mjerama koje štite život

Zastupnički dom, u kojem demokrati imaju većinu, sustavno se protivi čak i najmanjim pro-life mjerama, a posebice zakonodavstvu kojim se propisuje osnovno medicinsko liječenje za novorođenčad koja se rode živa nakon neuspjelih pobačaja.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/lifesitenews.com