SAD: Oko izborne krađe određena saslušanja u državnim senatima uz svjedoke i dokaze

epa08521367 Rudy Giuliani, personal lawyer to United States President Donald J. Trump, speaks to members of the media following a television interview with One America News Network outside the White House in Washington, DC, USA, 01 July 2020. EPA/Stefani Reynolds / POOL

Odvjetnički tim predsjednika Donalda Trumpa objavio je da će državna zakonodavna tijela u Pennsylvaniji, Arizoni i Michiganu održati javne rasprave o izborima da i sljedeći tjedan, u nastojanju da pruže povjerenje kako će svi zakoniti glasovi biti prebrojani i nezakoniti glasovi neprebrojani, a koji su dani na predsjedničkim izborima održanim 3. studenog.

Prvo saslušanje održat će danas Senat savezne države Pennsylvania, te će svaki senator koji sudjeluje dati petominutnu uvodnu riječ nakon čega će uslijediti svjedočenja svjedoka koji su podnijeli pisane izjave o izbornim prijevarama. Na tom saslušanju izlaganje će održati bivši gradonačelnik New Yorka i osobni odvjetnik predsjednika Trumpa Rudy Giuliani.

>Odvjetnica bliska Trumpu: Nećemo dozvoliti manipulaciju glasovima iz Irana, Venezuele, Srbije…

U ponedjeljak, 30. studenog, zakonodavno tijelo u Arizoni održat će vlastito saslušanje, a potom će i zakonodavno tijelo u Michiganu održati svoje u utorak, 1. prosinca. Pojedinosti za oba ročišta će tek biti objavljena.

“Svima je u interesu puna provjera izbornih nepravilnosti i prijevara”, rekao je Giuliani. “A jedini način da se to postigne je javna rasprava, zajedno sa svjedocima, videozapisima, fotografijama i drugim dokazima o nezakonitostima s izbora 3. studenog”, stoji u priopćenju Trumpove kampanje.

Državna zakonodavna tijela posebno su kvalificirana i mogu držati rasprave o nepravilnostima na izborima i prijevarama prije izbora elektora. “Kao što je utvrđeno u članku 2., odjeljku 1.2. Ustava Sjedinjenih Država, državna zakonodavna tijela imaju isključivo ovlaštenje odabrati svoje predstavnike u Izbornom kolegiju, pružajući ključnu zaštitu protiv prijevare birača i izborne manipulacije”, zaključuje se u priopćenju.

Giuliani je za Fox News u ponedjeljak poručio da njihove tužbe u osnovi predstavlja nepropisno ponašanje državnih dužnosnika u najmanje pet ili više šest različitih država u kojima je nepropisno ponašanje uključivalo narušavanje ustavnih prava za predsjednika.

“Na primjer, u jednom dijelu države možete popraviti glasački listić, u Demokratskom dijelu. U drugom dijelu države niste mogli popraviti glasački listić. U jednom dijelu, listići su pregledani. U drugom dijelu države, nije ih bilo briga hoće li se glasački listići pregledati. U Pennsylvaniji postoji 680.000 neispitanih glasačkih listića koje su praktički tajno prebrojavali samo Demokrati. To je nečuveno. To je nedolično ponašanje na izborima. Izbori bi se trebali provoditi pod pokroviteljstvom zakona koje je usvojilo zakonodavno tijelo, s čime su se zapravo izrugivali u Pennsylvaniji”, kazao je Giuliani.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr