Trumpova administracija u strateški dokument unijela činjenicu da život počinje začećem

foto: lunar caustic/flickr

Trumpova administracija jasno pokazuje koliko brine za život od začeća do smrti: strateški dokument Odjela za zdravstvo i ljudske usluge (Department of Health and Human Services) za razdoblje od 2018. do 2022. jasno daje do znanja da život počinje začećem, piše Daily Wire.

Odlomak dokumenta glasi: “HHS (Odjel za zdravstvo i ljudske usluge) ostvaruje svoju misiju kroz programe i inicijative koje pokrivaju širok spektar aktivnosti, služeći Amerikancima u svakoj fazi života, počevši od začeća”.

Ovaj sadržaj predstavlja promjenu u odnosu na onaj iz vremena Obamine uprave, koji je glasio: “HHS ostvaruje svoju misiju kroz programe i inicijative koje pokrivaju širok spektar aktivnosti, poslužujući Amerikance u svakoj fazi života”.

Tvrdnju koja podrazumijeva da život počinje začećem, dokument ponavlja i u izjavi o ciljevima Odjela, kada kaže: “Glavna komponenta HHS misije je naša predanost da služimo svim Amerikancima od začeća do prirodne smrti.”

Nadalje, na trećem mjestu, dokument kaže: “HHS nastoji poboljšati rezultate zdravstvene zaštite za ljude kojima služi. Dok smo upućeni na ljude kojima služimo kao korisnicima, registriranima, pacijentima ili potrošačima, naš je krajnji cilj poboljšati rezultate zdravstvene zaštite za sve ljude, uključujući i nerođene, u svim zdravstvenim okruženjima.”

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr