(VIDEO) Histerija na američkoj ljevici zbog promjene stava javnosti o zaštiti života nerođenog djeteta: “Trudnoća je bolest!”

Foto: snimka zaslona

Novi zakon u Alabami, kojim se znatno ograničava mogućnost pobačaja na zahtjev i štiti život nerođenog djeteta te općenito promjena stava javnosti koja je danas manje sklona pobačaju kojeg ljevica promovira gotovo kao legitimnu metodu kontracepcije, izazvao je niz paničnih reakcija među američkim “liberalima”: Uz ratni poklič “država van iz moje maternice”, liberali, koji inače državu petljaju u sve što postoji – kreću u rat za “pravo na pobačaj” čak i do rođenja djeteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bernie Sanders, bivši a i budući predsjednički kandidat Demokrata naziva mjere protiv pobačaja pitanjem ‘života i smrti’ i na obrani zakona Roe vs. Wade će temeljiti svoju kampanju 2020. Usput rečeno, žena u čije je ime – prijevarom – donesen taj zakon, Norma McCorvey, je tijekom života postala veliki pro-life aktivist i nikad nije pobacila.

Predsjednički kandidati na prosvjedu “za izbor”

Bernie je bio jedan od nekolicine predsjedničkih kandidata koji su sudjelovali u prosvjedu za pobačaj na stepenicama Vrhovnog suda Sjedinjenih Američkih Država u utorak kojeg je organizirala zloglasna organizacija “Planned Parenthood”, a bio je uperen protiv država koje su uvele zakone kojima se ograničava pobačaj. Na donjem videu možete vidjeti kako izbjegava odgovoriti na pitanje o pobačaju u trećem tromjesečju – dakle, kad se bebe već mogu roditi i preživjeti rani porod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slična pitanja mu je na stepenicama Vrhovnog suda, u bučnoj gomili koja je prosvjedovala za pobačaj, jedna od aktivistica koja se zalaže za život i bila je tamo, u vrlo neprijateljskom okruženju, pokušavajući uspostaviti dijalog s nekim od onih koji se nadaju da će iduće godine postati predsjednikom Sjedinjenih Država. Alison Centofante, direktorica strateških komunikacija u Live Actionu, suočila se s Bernie Sandersom i Amy Klobuchar, demokratskom zastupnicom iz Minessote, o kasnom abortusu i zaštiti beba koje uspijevaju preživjeti pobačaj.

“Branim zakon”

Sanders je odbio odgovoriti na bilo koje od njenih pitanja, a na sva pitanja koja je postavila Amy Klobuchar dobila je samo jedan odgovor: “Ja branim zakon”. Na ostala pitanja odbila je odgovoriti, što je više od Sandersa koji nije odgovorio niti na jedno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ropstvo je jednom bilo legalno; to ne čini ga moralnim”, rekla je Centofante. “Segregacija je bila zakonita; to je ne čini moralnom. Iako je pobačaj legalan, to ga ne čini moralnim”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ima li mjesta gdje biste povukli crtu?”,  upitala je Klobučar. “Hoćete li staviti crtu u trećem tromjesečju. Možda kad osjećaju bol nakon 20 tjedana”; zapitala je. “Trideset milijuna žena je ubijeno zbog pobačaja”, rekla je Centofante. „Gospođo Klobučar, voljela bih znati gdje povlačite crtu”. Klobučar je šutjela.

Centofante je inače dočekana vrlo neprijateljski na #StopTheBan prosvjedu u Washingtonu.  Na videu Breitbarta je ostalo zabilježeno kako su Centofante izvrijeđali: rekli su joj da je “pogrešnog spola”, ismijavana je kao “Barbie za život”, i nazvana je “ignorantskom k*om”.

“Ne mogu vjerovati da vi ljudi mislite da je vašoj p **** potrebna zaštita”, rekla je Centofante jedna starija aktivistica. “Ti si u krivu! Pogrešnog si spola!”, povikala joj je u fašistoidnoj i antiemancipacijskoj poruci koja podrazumijeva da žene ne mogu niti smiju kritički promišljati društvena pitanja već moraju isključivo sebično braniti interese svojeg spola, ako to oni uopće jesu jer su većina pobačenih u svijetu – djevojčice.

-“Što je s velečasnim Jesse Jacksonom?” – Centofante je upitala prosvjednice, referirajući se na to da je Jackson začet silovanjem. “Živ je!” Uzviknula je starija žena.

Druga aktivistica je viknula: „Zato što je njegova majka imala izbor! Imala je izbor! Zbogom, Barbie! Pozdrav!”

“Dakle, trebala je imati izbora da ga ubije?” Upita Centofante.

Ni to nije dobro prošlo. Starija žena je eksplodirala je: „Je *** se! Je *** se! Je *** se!”, počela se derati na Centofante, koja joj je još uvijek savršeno smirena, rekla: “Razgovarajmo.” “Ne, ne želim razgovarati!”, vrisnula je aktivistica.

Trudnoća je bolest?

NYT abortion saves lives

U kampanju kojom pokušavaju spriječiti lavinu koja se zakotrljala, i koja po prvi put nakon pola stoljeća propituje moralnost pobačaja uključili su se i režimski mediji, poput New York Timesa, koji je donio krajnje manipulativan tekst dr. Herna naslovljen, orvelovski, “Trudnoća ubija. Pobačaj spašava živote”.

Warren M. Hern se inače specijalizirao za obavljanje kasnih pobačaja, a u članku tvrdi da svaka trudnoća predstavlja “ozbiljan zdravstveni rizik” za majku, odnosno da je trudnoća zapravo bolest. “Trudnoća uvijek dolazi s nekim nepredvidivim rizikom od smrti”, upozorava dr. Hern, dok “abortus može biti spašavanje života”. On se, naravno, osvrće na novi zakon Alabame koji značajno ograničava pobačaje u toj državi, sugerirajući da je ono što zakonodavci ograničavaju postupak za spašavanje života.

No čak i on ne može izbjeći činjenici da nitko nikad nije govorio o zabrani ili ograničavanju medicinski indiciranog pobačaja, već samo pobačaja na zahtjev. “Novi zakon Alabame tvrdi da ne zabranjuje pobačaj ako postoji razumna medicinska prosudba da trudnoća predstavlja ozbiljan zdravstveni rizik za ženu,” primjećuje Hern. “No, sama trudnoća predstavlja” ozbiljan rizik za zdravlje “- uključujući i rizik umiranja i gubitka tjelesnih funkcija.”

To, dakle, pišu novine koje su nekoć smatrane ozbiljnima i kvalitetnim. Da ne govorimo da je jezi kojim se služi stručnjak Hern vrlo nestručan: On kaže, “Život i zdravlje žene ugroženi su od trenutka kada u tijelu postoji trudnoća, bez obzira želi li biti trudna ili ne”. Nevjerojatna izjava za jednog liječnika: U tijelu žene ne postoji “trudnoća” nego beba, odnosno fetus. Riječ “trudnoća” opisuje stanje u kojem žena nosi dijete u maternici (i ono, naravno, nije dio njenog tijela nego se nalazi u njenom tijelu, što nije isto).

Latentni rasizam Planned parenthooda

Hern također primjećuje da “crne žene imaju veću vjerojatnost da umru od trudnoće u Alabami nego bijele žene” (što je također laž i manipulacija, jer nikad nitko nije umro “od trudnoće” kao takve već eventualno od komplikacija u trudnoći), ne spominjući da su crne žene također tri puta sklonije pobaciti svoju djecu nego bijele, i da “Planned parenthood” upravo zato ciljano svoje klinike gradi u crnačkim četvrtima i propaganda im je uglavnom usmjerena na crne žene, u skladu s politikom osnivačice Margaret Sanger, koja je bila zaluđena eugenikom i rado viđen gost na skupovima Ku Klux Klana: Ideja iza popularizacije pobačaja je bila istrijebiti bezvrijedne primjerke ljudske vrste, kako je ona govorila, a to se odnosilo prije svega na crne ljude.

Ono što dr. Hern svakako zna, ali ne govori, jest da su trudnoće rijetko fatalne i rijetko kad imaju smrtni ishod bilo za rodilju bilo za dijete, dok abortus uvijek ima smrtni ishod za dijete, a ponekad i za trudnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.