Više od 200 ilegalnih migranata pokušalo iz BiH ući u Hrvatsku, zaustavljeni kod Velike Kladuše

Foto: fah

Skupina od blizu 90 ilegalnih migranata napustila je u ponedjeljak smještajni centar kod Cazina u sjeverozapadnoj Bosni u kojemu su boravili, izrazivši nakanu da preko nekih od graničnih prijelaza uđu u Hrvatsku, potvrdio je tijekom popodnevnih sati MUP Unsko-sanske županije.

Glasnogovornica MUP-a Snežana Galić izjavila je kako je riječ o 89 migranata koji su bili smješteni u hotel “Sedra”, a među njima ima i žena te male djece.

“Policija ih prati i za sada nismo sigurni ka kojem će graničnom prijelazu krenuti”, kazala je Galić.

Također skupina od 200 do 250 ilegalnih migranata pokušala je u ponedjeljak preko graničnog prijelaza Maljevac kod Velike Kladuše u BiH prijeći u Hrvatsku, no zaustavila ih je bosansko-hercegovačka policija, dok hrvatska policija nije imala nikakvih postupanja.

U BiH svaki dan oko 50 novih ilegalnih migranata, međusobno se sukobljuju noževima…

Grčka: Broj pridošlih ilegalnih migranata porastao za 122%, broj ilegalaca prema BiH 8 puta veći!

Karlovačka Policijska uprava priopćila je kako je oko 12 sati od policije Bosne i Hercegovine dobila informacije da se u blizini graničnog prijelaza Maljevac u BiH okupila skupina migranata, koji su pod nadzorom bosansko-hercegovačke policije.

Između migranata i hrvatske policije nije bilo kontakata, odnosno hrvatska policija nije imala postupanja, kažu u karlovačkoj policiji.

Navode da se promet preko stalnog međunarodnog graničnog prijelaza za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Maljevac-Velika Kladuša odvija redovito.

“Hrvatska policija raspolaže s dovoljnim brojem snaga i opreme na tom području, kako bi već u eventualnom pokušaju spriječila bilo kakav nezakoniti prelazak državne granice, odnosno nezakonit ulazak u Republiku Hrvatsku”, ističu u PU karlovačkoj.

Bosansko-hercegovački mediji pišu da je dvjestotinjak migranata pokušalo preći državnu granicu na graničnom prijelazu Maljevac u Velikoj Kladuši, ali da su iza podneva napustili ovu lokaciju i uz pratnju policije vratili se u kamp Trnovi gdje su smješteni, pri čemu nisu zabilježeni nikakvi incidenti.

Ovo je bio treći pokušaj migranata koji borave u Velikoj Kladuši da pješice preko međunarodnog graničnog prijelaza uđu na teritorij Hrvatske, no svaki put ih je u tome spriječila policija.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: Hina/sv