Velika se polemika zapodjenula među članovima grupe Nastavnici.org ispod statusa jedne profesorice, koja smatra da je neprimjereno dolaziti na nastavu u trapericama poderanim na koljenima. Možda polemika i ne bi dosegla te razmjere da traperice s prorezima na koljenima nema valjda svaki drugi srednjoškolac u državi. A kako je rasprava pokazala, nisu mrzak odjevni komad niti brojnim profesorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je definitivno sklizak teren, obzirom da Ministarstvo znanosti i obrazovanja ne propisuje jedinstven zakon koji određuje pravila odijevanja u obrazovnim ustanovama, nego je na svakoj instituciji da se sama pozabavi tim pitanjem. Tako pojedine škole imaju pismeni dress code, dok se u drugima on pojašnjava usmeno.

Dakako u spomenutoj se polemici izmijenilo kojekakvih stajališta pa su tako pojedinci naglasili kako ima niz manje priličnih komada odjeće od potrganih traperica.

Tajice bez gornjeg dijela, koji prekriva pozadinu su istaknute više puta, a i ljetne kombinacije tipa „kratki šorc“ i japanke, označene su kao neprikladne. Gola ramena i pupak te minice, također se načelno obilježavaju kao nepoželjna odjeća u obrazovnim ustanovama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ono što mnoge učenike motivira da unatoč pravilima i dalje ispituju strpljenje profesora, je okolnost da i one škole, koje imaju pažljivo razrađen i propisan dress code, nemaju ozbiljnije sankcije za kršitelje. Učenike koji prekrše kodeks odijevanja, eventualno se usmeno upozori i vrati kući uz molbu da se presvuku.

Bilo kako bilo, različita su stajališta o ovom pitanju, a mladi su čak proveli anketu o tome na svom srednjoškolskom web sajtu.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE